Bezoek ook andere websites van de Erdee Media Groep
uitgelicht
 

Niet in een hokje te duwen

tekst Huib de Vries beeld Henk Visscher

Met zijn column “Ogenblik” in Terdege weet ds. M. van Kooten een opvallend breed publiek te raken. Bij voorkeur schrijft hij over anderen. Wie is de Elspeetse pastor zelf? „Aan mijn eigen preken heb ik op zich niks, ik luister er eigenlijk nooit een na, maar aan het Woord heb ik alles.”

proefabonnement
 

Baan opgezegd voor de missie

tekst Ad Ermstrang beeld Sjaak Verboom

Zijn vaste baan in het onderwijs gaf hij deze zomer op om meer tijd te hebben voor hulp aan vluchtelingen. Jaap van de Kamp (29) organiseert activiteiten voor (jonge) asielzoekers en probeert in presentaties vooroordelen over hen weg te nemen. „Ik wil de kerk in beweging brengen om de vluchteling te begrijpen en te helpen.”

proefabonnement
 

Zoektocht naar oude bronnen

tekst Ad Ermstrang beeld Anton Dommerholt

‘Oud goud’ wordt afgestoft en in een nieuw jasje weer op de markt gebracht, hertaald of samengevat. De vraag bij jongere generaties naar standaardwerken van bekende theologen uit de vroege kerk en andere mannen van naam is groot. Vanwaar deze grote belangstelling?

proefabonnement
 

Bidden met prostituees

tekst Anne Vader beeld Piroschka van de Wouw

Gapend staan ze voor de roodverlichte ramen. De mannen wijzen, keuren en benen de deur door. Op weg naar de dames achter het glas, die hun lichaam showen zoals een marktkoopman zijn handelswaar. Het is de „wereld waarvan je niet wilt dat die bestaat”, zoals Gerda van Engelenhoven het noemt. Samen met Marja Houweling bezoekt ze deze vrouwen. „We willen Gods liefde laten zien.”

proefabonnement
andere uitgaven
 
Warme gehaakte slofjes

Deze slofjes zijn lekker warm en eenvoudig te haken. Altijd leuk om te geven als kraamcadeautje!

lees meer
fotoseries
Vakantie in Griekenland
Vogels in de Algarve
Gezichten van de zee