Bezoek ook andere websites van de Erdee Media Groep
uitgelicht
 

Gezonden & terug-geroepen

tekst Huib de Vries beeld Sjaak Verboom

Zending is werk van lange adem en vraagt daardoor continu om nieuwe werkers, die de aangevangen arbeid voortzetten. Wat vraagt de uitzending? En wat betekent de terugkeer? „Waar ik tegenop zie, is de sociale omschakeling.”

proefabonnement
 

Biddagweek vaak erg druk

tekst Ad Ermstrang beeld Anton Dommerholt

De wens van klanten om op zondag te rijden, is in veel gevallen een ondoordachte keuze. Johan Methorst van transportbedrijf Dimetra, dat zelf op zondag niet vervoert, probeert hen dan op andere gedachten te brengen. „Het is vaak goedkoper om de wagens die dag aan de kant te houden.”

proefabonnement
 

Verzetsman werd politieagent

tekst L. Vogelaar beeld Sjaak Verboom

Verzetswerk tijdens de Tweede Wereldoorlog zorgde ervoor dat de Haagse winkelier W. Kooman bij de politie terechtkwam. Het geallieerde vergissingsbombardement op de wijk Bezuidenhout had zijn vorige werkplek weggevaagd: „Mijn winkel lag plat. Er was niets van terug te vinden.”

proefabonnement
 

Thuis in de Tarwewijk

tekst Ad Ermstrang beeld Henk Visscher

Nog niet zo lang geleden was het de meest onveilige wijk van Rotterdam. De Tarwewijk krabbelt weer enigszins uit het dal. Rumoerig zal het er altijd blijven. De kleine groep oorspronkelijke bewoners die bleef, ligt daar niet wakker van. Erger vinden ze het commentaar van derden. „Alsof je een beetje raar bent als je hier woont.”

proefabonnement
andere uitgaven
 
Lapje, doekje of kleedje

Op de beurs een poosje geleden hebben we verscheidene mooie accessoires gezien, waaronder een veelzi…

lees meer
fotoseries
Vakantie in Griekenland
Vogels in de Algarve
Gezichten van de zee