Bezoek ook andere websites van de Erdee Media Groep
uitgelicht
 

Zijn dromen altijd bedrog?

tekst Huib de Vries foto’s Anton Dommerholt

Soms zijn ze plezierig, soms naar, maar slechts een enkeling in de westerse wereld besteedt er serieus aandacht aan. Want dromen zijn bedrog. Elders op de aardbol denkt men daar anders over. Wie heeft gelijk? En wat moet een christen met bijzondere ervaringen tijdens de slaap? Arthur Hegger: „Mijn vader zag dromen als een middel waardoor God gelovigen wil bemoedigen.”

proefabonnement
 

Een emotionele humorist

tekst Huib de Vries foto Anton Dommerholt

Buiten de eigen kring kreeg ds. J.H.C. Olie vooral bekendheid door twee boekjes met preken over dieren in de Bijbel. In hervormd gereformeerde kring maakte hij naam door zijn humor, authentieke preekstijl en onafhankelijkheid. „Typerend was zijn uitspraak: ‘De enige bond waarvan ik lid ben, is de ANWB’.”

proefabonnement
 

De verwerking van het zwarte goud

tekst Ad Ermstrang foto’s Dirk-Jan Gjeltema

Hoewel het mosselseizoen pas vorige week officieel van start is gegaan, wordt er al een aantal weken geveild in Yerseke, Europa’s enige marktplaats voor mosselen. „De Belgen op de terrasjes vragen erom. Ze zijn er verzot op.” Een reportage van het verwerkingsproces, van veiling tot klant. tekst Ad Ermstrang foto’s Dirk-Jan Gjeltema

proefabonnement
 

Boerenzoon in de reclame

tekst Ad Ermstrang foto Henk Visscher

Gijs Huisman (39) uit Kesteren zag zijn bureau G2O in vijftien jaar uitgroeien van een eenmansbedrijfje tot een belangrijke bedenker van reclame voor bedrijven in de gereformeerde gezindte. „Groei is nooit een doel van me geweest.”

proefabonnement
 
Klompen met kruidenplantjes

Oude en versleten klompen kun je in het haardvuur gooien. Je kunt ze ook hergebruiken door er kruide…

lees meer
fotoseries
Vissers in Griekenland
Lente op Beeckestijn
Vroeg voorjaar