Bezoek ook andere websites van de Erdee Media Groep
uitgelicht
 

De temple van Le Poët-Laval

tekst en foto’s A. de Heer

Enkele tientallen jaren hadden de hugenoten in Frankrijk het betrekkelijk goed gehad. Met het uitvaardigen van het Edict van Fontainebleau, op 17 oktober 1685, maakte Lodewijk XIV daar echter hardhandig een einde aan. Een van de bepalingen: alle protestantse kerken in zijn land moesten tegen de vlakte.

proefabonnement
 

Wereldwijd patiënten ophalen

tekst Ad Ermstrang foto’s Henk Visscher en Rinus Pannekoek

Al een kwarteeuw brengt hij gewonden en zieken vanuit het buitenland terug naar hun vaderland. Verpleegkundige Rinus Pannekoek uit Dirksland zwerft als repatriëringsspecialist over de gehele wereld. „Bij het vervoer probeer ik altijd in gedachten te houden wat ik zelf zou willen als ik patiënt was.”

proefabonnement
 

Stijlkamer in een arbeiderswoning

tekst Huib de Vries foto’s Sjaak Verboom

In zijn arbeidershuisje werkt Willem van der Vlies al tientallen jaren aan een stijlkamer. Zijn grote voorbeeld is de befaamde 18e-eeuwse architect Daniël Marot. Soms vraagt de inwoner van Nieuwpoort zich af waar hij aan begon, maar ooit hoopt hij de laatste hand aan het unieke vertrek te leggen.

proefabonnement
 

Altijd een stapje voor

tekst Ad Ermstrang foto’s Cees van der Wal en Royal IHC

Leek het er een kwart eeuw geleden op dat Nederland definitief had afgedaan in de scheepsbouw, de overgebleven bedrijven bloeien meer dan ooit. Een van de belangrijkste is Royal IHC. Het kloppend hart is in Kinderdijk. „Bij een tewaterlating staat het hele dorp nog steeds te kijken.”

proefabonnement
 
Naaldenboekje

Het paspopje vond ik zo leuk om te borduren, dat ik iets zocht om het te gebruiken. Dat werd een naa…

lees meer
fotoseries
Edele dieren
Spelende kinderen
Natuur in de Noordoostpolder