Bezoek ook andere websites van de Erdee Media Groep
uitgelicht
 

Leerzaam dagje uit in Leens

Tekst Ad Ermstrang Beeld Sjaak Verboom

Geen dierentuin, maar een educatief natuurpark. Zo omschrijft oprichter Tom van der Made ‘zijn’ DoeZoo in het Groningse Leens. De Insektenwereld is in de loop der jaren met tal van andere dieren uitgebreid. „Het gaat me om aanschouwelijk onderwijs. Dat is de basis van natuurbehoud.”

proefabonnement
 

„Liefde voor natuur groeit in reformatorische gezindte”

tekst Gerco Verdouw beeld Arjan Versprille en Gerco Verdouw

Voor veel reformatorische mensen is de natuur een onbekende wereld. Soms wordt die zelfs gezien als een bedreiging. Boswachter Arjan Versprille, zoon van een fruitteler uit Krabbendijke, probeert die drempel te slechten. „Dat leidde op zaterdagavond met regelmaat tot verhitte discussies met mijn vrienden. Zeker bij jongeren zie je langzamerhand wel wat veranderen. Er komt in de gereformeerde gezindte meer oog voor de natuur.”

proefabonnement
 

Vreugde in Oekraïne over afgeschreven medische goederen

tekst Huib de Vries beeld Sjaak Verboom en SOEGG

Met grote regelmaat stoten Nederlandse ziekenhuizen apparatuur en meubilair af. Dankzij SOEGG krijgt een deel van de afgeschreven goederen een nieuw leven in Oekraïne. Leen Luchtenburg: „Wat hier verouderd heet, is daar hypermodern.”

proefabonnement
 

Anna laat de prehistorie leven

tekst Arien van Ginkel beeld Anton Dommerholt

Ze studeert archeologie, is volledig gehuld in bedekkende zwarte kleding (met uitzondering van haar witte gympen) én is dol op reptielen. Omdat gewone huisdieren zo standaard zijn.

proefabonnement
andere uitgaven
 
Grappige kubus

Deze kubus heeft aan alle zijden wel iets extra’s. De bloemen kun je van de steeltjes ‘plukken’, het…

lees meer
fotoseries
Vakantie in Griekenland
Vogels in de Algarve
Gezichten van de zee