Bezoek ook andere websites van de Erdee Media Groep
uitgelicht
 

Worstelen met zwangerschappen

tekst Ad Ermstrang foto’s Sjaak Verboom

Na twaalf zwangerschappen voelt ze zich uitgeput. Vijf ervan eindigden al in een vroeg stadium in een miskraam. Eveline (ze heet in werkelijkheid anders) is een vrouw van middelbare leeftijd, die al bijna twintig jaar worstelt met gezinsvorming en daaraan verwante vraagstukken. Als het al aan de orde komt, want ze voelt zich vaak onbegrepen door familieleden en bekenden. „Ik durf het meestal niet ter sprake te brengen.”

proefabonnement
 

Wecken en drogen, je weet wat erin zit

tekst Ad Ermstrang foto’s Claudia Kuyken

Zelf wecken, inmaken, drogen of inleggen. Het houdbaar maken van groenten en fruit uit de moestuin is helemaal terug van weg geweest. Claudia Kuyken is schrijfster van hand- en receptenboeken en geeft ook workshops. „De mensen staan echt in de rij om het te leren.”

proefabonnement
 

Uitsloven met Aardappel Anders

tekst Gisette van Dalen-Heemskerk foto’s Henk Visscher

„Hier heb ik het strafblad van Fiona.” Lena Wattel-van Horssen (78) vouwt een dubbelgevouwen papier open. Fiona Wattel-Holtrop (41) kijkt verbaasd op. ‘Wat? Een strafblad?’ ‘Ja, ik wil niet met een mond vol tanden staan als we het over jou gaan hebben,’ lacht haar schoonmoeder.

proefabonnement
 

Bijna driekwart eeuw schoenlapper

tekst Ad Ermstrang foto’s Henk Visscher

Al generaties lang komen de bewoners van het voormalige eiland naar zijn winkeltje. Toon van Bloppoel (88) is 74 jaar schoenmaker in Stavenisse en nog de enige in de wijde omgeving die schoeisel repareert. Vrijwel iedere dag is hij in zijn werkplaats te vinden. „Ik kan toch moeilijk stil gaan zitten?”

proefabonnement
andere uitgaven
fotoseries
Vogels in de Algarve
Gezichten van de zee
Kunstige kansels