Bezoek ook andere websites van de Erdee Media Groep
uitgelicht
 

Een kostbare zaak

Tekst Ad Ermstrang Beeld Anton Dommerholt

Gemakkelijk wisselen van kerkverband of op zondag regelmatig ergens anders naar de kerk gaan. „Het zijn signalen van ontrouw aan de eigen kerk of gemeente”, aldus dominee B.L.C. Aarnoudse. „Luther en De Cock wilden geen andere kerk beginnen. Zij bleven, zo lang ze er zelf niet werden uitgezet, trouw aan hun kerk.”

proefabonnement
 

60 jaar samen luisteren naar de Bijbel

tekst Mariska Dijkstra-Wolters beeld Sjaak Verboom

Geven en nemen. En positief over elkaar spreken. Dat zijn volgens Arie (88) en Willy (83) de Jong-van Krimpen uit Nieuw-Lekkerland belangrijke pijlers voor een gelukkig huwelijk. Afgelopen december waren ze 60 jaar getrouwd. Ze genieten van het leven samen. „We gaan altijd met elkaar naar Gods huis. Dat is een grote vreugde voor ons allebei.”

proefabonnement
 

„De preekstoel is mijn houten dokter”

tekst Jan van ’t Hul beeld Anton Dommerholt

Op de salontafel ligt de Bijbel open bij Hoséa 2. Vers 18 kreeg een bijzondere betekenis voor ds. J. Schipper, predikant van de gereformeerde gemeente in Leerdam: „En Ik zal u Mij ondertrouwen in eeuwigheid, ja, Ik zal u Mij ondertrouwen in gerechtigheid en in gericht, en in goedertierenheid en in barmhartigheden.”

proefabonnement
 

Paard aan huis

tekst Arien van Ginkel beeld Tineke van der Eems

Esmeralda. Zo heet het minipaard van Loïs Sijpkes (17) officieel. Maar net zoals de benaming “paard” lijkt die naam iets te prestigieus voor de falabella. Ixie klinkt beter, vindt haar eigenaar. „Ze heeft X-benen, vandaar.”

proefabonnement
andere uitgaven
 
De 'Droomsoes’

Wat waren wij vroeger dol op winkeltje spelen! Bijvoorbeeld buiten onder de garagedeur, met witte en…

lees meer
fotoseries
Vakantie in Griekenland
Vogels in de Algarve
Gezichten van de zee