Bezoek ook andere websites van de Erdee Media Groep
uitgelicht
 

Op zoek naar stilte

tekst Huib de Vries foto’s Henk Visscher

Stilte is een schaars goed geworden, en daardoor kostbaar. Naast de abdijen, sinds eeuwen centra van rust en inkeer, zijn er nu professionele stiltetrainers met een breed aanbod aan producten. In de leer bij stiltespecialisten. „Ieder die een beetje bewust de weg van God wil gaan, zal enclaves van stilte in zijn leven moeten inbouwen.”

proefabonnement
 

Breda wordt evangelisatiepost

tekst L. Vogelaar foto’s Anton Dommerholt en Geref. Gemeente Breda

Op zondagmorgen komen er nog vijftien of zestien mensen naar de kerk, ’s middags elf. Per 1 september worden de diensten beëindigd, maar de Gereformeerde Gemeente van Breda gaat verder als evangelisatiepost. „Als iemand in deze stad komt werken, adviseer ik hem: Ga in de buurt van een reformatorische school wonen. Het is beter dat de vader reist en de kinderen dicht bij huis kunnen blijven.”

proefabonnement
 

Reizigers uit een andere tijd

tekst Ad Ermstrang foto’s Dan Zollmann

Orthodoxe Joden in Europa, hoe lang nog? Een van de meest authentieke gemeenschappen van Europa bevindt zich in Antwerpen. Bijna twee derde van de circa 20.000 Joden in deze havenstad is ultraorthodox, een kwart van hen chassidisch. Fotograaf Dan Zollmann legde in foto’s een uniek portret vast. „Op een gegeven moment zagen ze me niet eens meer.”

proefabonnement
 

Verslingerd aan een sleepboot

tekst en foto’s Evert Barten

Elke keer als Rens Gerritsen (22) thuiskomt, gaat het door hem heen: „Wauw, wat is het toch een mooi schip.” Zijn huis is een sleepboot uit 1926, een pareltje te midden van het Havenmuseum in hartje Rotterdam.

proefabonnement
 

Wars van een keurslijf

tekst Ad Ermstrang foto Anton Dommerholt

In de rol van directievoorzitter loodste hij Visser & Visser Accountants-Belastingadviseurs door grote veranderingen in de sector en de daaropvolgende crisis. Tegen de verdrukking in is het bedrijf al die tijd gegroeid en verwierf het zich een plaats in de top dertig. Daarnaast stelt Steef Visser in tal van maatschappelijke nevenfuncties zijn talenten ter beschikking. „Je hebt die niet voor niets gekregen.”

proefabonnement
andere uitgaven
 
Tafeltent

Of ik een tafeltent voor Collin wilde maken, liefst iets met dieren... Wat een uitdaging! Het is de …

lees meer
fotoseries
Kunstige kansels
Edele dieren
Spelende kinderen