Bezoek ook andere websites van de Erdee Media Groep
uitgelicht
 

Ernstige boodschap

tekst Ad Ermstrang beeld Sjaak Verboom

Het inlichten van mensen bij wie een ongeneeslijke ziekte is geconstateerd of het vertellen aan familieleden over een dodelijk ongeval is een haast niet te dragen taak. Toch zien de brengers van een zware tijding het als een bijzondere opdracht. „Er ontstaan soms gesprekken van hart tot hart. Dan komen de meest wezenlijke zaken aan de orde.”

proefabonnement
 

Manusje-van-alles in de Noorderkerk

tekst Ad Ermstrang beeld Anton Dommerholt

Hoewel hij in Amsterdam is opgegroeid, wordt het zelfs de koster van de Noorderkerk weleens te druk. Dan pakt Edu Windhorst samen met zijn vrouw Lineke de fiets en trekken ze de polders in. „Even opladen. Het wordt in de stad steeds hectischer.”

proefabonnement
 

Een eenzame zoektocht

tekst Ad Ermstrang beeld André Dorst

Hij kreeg een seculiere opvoeding waarin snelheidssporten een belangrijke rol speelden. Jos Fraanje (36) had echter vaak het gevoel dat er iets ontbrak. „Jarenlang leefde ik in twee werelden en heb ik vaak aan de Heere gevraagd of Hij me de weg wilde wijzen.”

proefabonnement
 

Vergroeid met het bos

tekst Huib de Vries beeld André Dorst

Zijn leven lang werkte Gerrit Westerbroek in het bos. Eerst met een bijl, daarna met een kettingzaag. Nu gebeurt het zware werk door een Harvester, en krijgt hij hulp van zoon Dries en kleinzoon Gert. Stoppen lukt nog niet. „Binnen voel ik me opgesloten.”

proefabonnement
andere uitgaven
 
Fragiele herfst

Neem een mooie, bemoste, decoratieve tak. Verzamel of koop verschillende soorten bottels. Bind ze …

lees meer
fotoseries
Vakantie in Griekenland
Vogels in de Algarve
Gezichten van de zee