Bezoek ook andere websites van de Erdee Media Groep
uitgelicht
 

Tijd voor het gezin

tekst Ad Ermstrang foto’s Henk Visscher en Sjaak Verboom

Vroeger was het gezelliger, is een veelgehoorde klacht. Is dat ook zo en hoe houd je het gezellig in deze jachtige tijd? Drie ouders, wat ouder en wat jonger, vertellen over de wijze waarop zij huiselijkheid gestalte geven en verbondenheid met de familie in stand houden. „Het zit in kleine dingen. Als de kinderen genieten, doe ik dat ook.”

proefabonnement
 

Zwerven over Gods erf

tekst Huib de Vries foto’s Niek Stam

Na een serie bijdragen in het blad De Oogst over gedichten begon Krijn de Jong aan een nieuw project. Portretten van kerkelijke gemeenten en groepen in veelkleurig Amsterdam. Inmiddels heeft hij er zeventig bezocht en preken in twintig verschillende talen gehoord.

proefabonnement
 

Thuis een echtpaar, op het podium collega’s

tekst Evert van Dijkhuizen foto’s Henk Visscher en familie Knops

Ze zijn een echtpaar én een muziekduo. Lennert Knops speelt orgel en piano, zijn vrouw Maria harp. Een niet-alledaagse combinatie. Binnenkort presenteren ze hun achtste cd. „We hebben muzikale ideeën genoeg, maar we doen vooral wat er op onze weg komt.”

proefabonnement
 

Veehouder over de grens

tekst Ad Ermstrang foto’s Anton Dommerholt

Ze zijn „een klein beetje” geëmigreerd. Peter en Arianne Nieling wonen al meer dan tien jaar in Warbeyen, onder de rook van Kleef. Hemelsbreed slechts tien kilometer over de grens, maar de verschillen zijn voelbaar. Peter is er bedrijfsleider op een melkveebedrijf. In Nederland lukte het hem niet om zelfstandig aan de slag te gaan. „Er wordt hier niet snel gemopperd als er een beetje modder op straat ligt.”

proefabonnement
fotoseries
Edele dieren
Spelende kinderen
Natuur in de Noordoostpolder