Bezoek ook andere websites van de Erdee Media Groep
uitgelicht
 

Leven op heerlijke grond

tekst Huib de Vries foto’s Anton Dommerholt

Eeuwenlang was Hemmen eigendom van een baron Van Lynden. Sinds het overlijden van Frans Godard beheert het Lijndensche Fonds het dorpje aan de Linge. Ieder is er welkom, maar als er meer gegadigden zijn, gaan de hervormden van Hemmen voor.

proefabonnement
 

Pendelen naar Engeland

tekst Ad Ermstrang foto’s Anton Dommerholt

Om de week reist Addy de Jong (39) voor een aantal dagen naar Birmingham. De in marketing gespecialiseerde Werkendammer is er recent benoemd tot hoogleraar. In de internationale wereld van de wetenschap wordt er steeds minder van opgekeken als er tussen landen wordt gependeld. Wat lastiger ligt het als het gaat over principiële keuzes. „Daar kun je niet duidelijk genoeg over zijn.”

proefabonnement
 

Spreken met gegeven gezag

tekst Huib de Vries foto’s Sjaak Verboom

Bijna dagelijks komt het gebrek aan acceptatie van gezag ter sprake. Veel vaker dan het onderliggende probleem dat de meeste gezagsdragers, ook in christelijke kring, beducht zijn voor de uitoefening van gezag. “Verleende volmacht” wil hen daarin toerusten en bemoedigen. Ds. J.J. ten Brinke: „Gezag functioneert pas goed wanneer het dienend is, wat iets anders is dan soft.”

proefabonnement
 

De Institutie door het oor van een pastoor

tekst Huib de Vries foto Anton Dommerholt

Door contacten met hersteld hervormde predikanten leerde pastoor Groos van Kaatsheuvel de Institutie kennen. Over de leesbaarheid van de nieuwe uitgave in de vertaling van dr. C.A. de Niet is hij enthousiast, maar de inhoud van Calvijns magnum opus blijft voor hem een moeilijk verteerbare brok. „Het is voor mij niet altijd een pretje om erin te lezen.”

proefabonnement
 

De zusters van het eiland Wight

tekst en foto’s Jan van ’t Hul

In de kerk van Mary the Virgin, in het dorp Brading op het Engelse eiland Wight, is het duister. Door kleine ramen valt aarzelend een schaars namiddaglicht. Hier kerkte Jane Squibb, ofwel ‘Jenny de hutbewoonster’. Hier hoorde Jenny wat tot haar eeuwige vrede diende.

proefabonnement
 
Silhouet-schilderij

Deze hangt al een poosje bij ons in de kamer... Op rommelmarkten en in kringloopwinkels zie je soms …

lees meer
fotoseries
Edele dieren
Spelende kinderen
Natuur in de Noordoostpolder