Bezoek ook andere websites van de Erdee Media Groep
uitgelicht
 

Interesse wekken voor de Boodschap

tekst Ad Ermstrang foto’s Anton Dommerholt

In bijna veertig jaar schreef ze ongeveer zeventig boeken. Voor kinderen, jeugdigen én volwassenen. Voor Geesje Vogelaar-van Mourik (61) is de Bijbelse boodschap het belangrijkst. „Die moet wel verpakt zijn in een verhaal dat boeit. Het moet de lezer maar ook mezelf raken.”

proefabonnement
 

De blik naar buiten

tekst Huib de Vries foto Sjaak Verboom

Van schoolmeester klom Pieter Moens op tot voorman van de Vereniging voor Gereformeerd Schoolonderwijs. Daar werkt hij aan verdieping, verbinding en verbreding, een houding die hij erfde van zijn vader. „Bij ons kwamen mensen van alle continenten en kerkelijke denominaties over de vloer. Dat heeft me gestempeld.”

proefabonnement
 

Aziaten willen ‘tuttige’ kopjes

tekst Ad Ermstrang foto’s Anton Dommerholt

Ze heeft een pakhuis vol oude serviezen, Delfts blauw, kristal en ander glaswerk. Hannie Mans (57) verkoopt al die spulletjes in haar winkel in Rotterdam. Maar steeds vaker gaat het naar het buitenland. „Ik krijg steeds meer bestellingen uit Aziatische landen.”

proefabonnement
 

Respect voor elkaar

tekst Ad Ermstrang foto’s Sjaak Verboom, Dick Vos en Guido Benschop

Mensen gaan steeds minder vormelijk met elkaar om. Zelfs de koning laat zijn spontaniteit soms de vrije loop. Dat is niet zo erg, maar lak hebben aan regels betekent ook dat politici elkaar uitschelden en het niet vanzelf spreekt dat een zitplaats aan een bejaarde wordt afgestaan. „Er is sprake van een gezagscrisis. Het is belangrijk dat fatsoen thuis wordt bijgebracht.”

proefabonnement
 
Silhouet-schilderij

Deze hangt al een poosje bij ons in de kamer... Op rommelmarkten en in kringloopwinkels zie je soms …

lees meer
fotoseries
Edele dieren
Spelende kinderen
Natuur in de Noordoostpolder