Bezoek ook andere websites van de Erdee Media Groep
uitgelicht
 

Verliefd op een oude hoeve

tekst Huib de Vries foto’s Anton Dommerholt

Karakteristiek voor Nederland zijn de monumentale boerderijen, maar vooral de grote hoeven worden ernstig bedreigd. Voor bedrijfsmatig gebruik zijn ze ongeschikt, voor bewoning te groot. Toch blijven er liefhebbers. „Door de ouderdom zijn nogal wat scheuren en verzakkingen ontstaan, maar dat hoort bij zo’n oude boerderij.”

proefabonnement
 

Kerken in de koekstad

tekst Jan van ’t Hul foto’s Anton Dommerholt

Deventer, hanzestad, koekstad aan de IJssel. Hier wonen bijna 100.000 mensen. Op zondag komen er zo’n dertig bij elkaar voor de reformatorische prediking, om te horen wat tot hun eeuwige vrede dient.

proefabonnement
 

Duitse in het Anne Frankhuis

tekst Ad Ermstrang foto’s Henk Visscher

Regelmatig spreken bezoekers haar aan en vragen ze naar haar Duitse achtergrond en beweegreden om bezig te zijn in het Anne Frankhuis. Paula Hentschel (19) werkt als vrijwillige groepsleidster een jaar in het museum. „Niet om iets goed te maken, wel om de boodschap naar buiten te brengen.”

proefabonnement
 

Specialist in bijzondere klokken

tekst Huib de Vries foto’s Henk Visscher

Piet Winnubst was een bekende klokkenmaker in Medemblik. Zijn zoon Jacques stichtte in 1948 de Eerste Nederlandse Particuliere Horlogemakersvakschool. Kleinzoon Peter zette de traditie voort en repareert oude en antieke uurwerken. Van drie meter hoge staande horloges tot koekoeksklokken. „Ik krijg ze zelfs met een koekoek en een kwartel.”

proefabonnement
andere uitgaven
 
Tafeltent

Of ik een tafeltent voor Collin wilde maken, liefst iets met dieren... Wat een uitdaging! Het is de …

lees meer
fotoseries
Kunstige kansels
Edele dieren
Spelende kinderen