Bezoek ook andere websites van de Erdee Media Groep
uitgelicht
 

Bang voor de toekomst

tekst Huib de Vries foto’s Sjaak Verboom

Twintig jaar lang leefden de meeste West-Europeanen als kinderen in een pretpark, zorgeloos genietend van het nu. Inmiddels is de angst voor de toekomst terug. Hoe ermee om te gaan? Een predikant, een psychotherapeut en een historicus. „Tot nu toe levert verkeerd gebruik van de frituurpan hier meer slachtoffers op dan het gevreesde terrorisme.”

proefabonnement
 

Op verhaal komen

tekst Ad Ermstrang foto’s Henk Visscher

Psychische problemen zijn, alle inspanningen tot openheid ten spijt, vaak niet of nauwelijks bespreekbaar. „Het taboe is nog altijd heel groot”, zegt Alide Snitselaar, gastenbegeleider bij Pastoraal Diaconaal Centrum De Herberg in Oosterbeek. „Veel mensen weten er niet goed raad mee. Liefdevolle aandacht en vooral luisteren, dat is mijn advies.”

proefabonnement
 

SGP’er nieuwe stijl

tekst Huib de Vries foto’s Sjaak Verboom

De nieuwe generatie SGP’ers heeft een andere stijl, maar doet in bevlogenheid zeker niet onder voor de oude garde. Illustratief is Harm Jan Polinder: zelfstandig ondernemer, vicevoorzitter van SGP-jongeren en een van de jongste raadsleden van Nederland. „Het ergert me als politici voor de bühne dingen roepen die ze nooit waar kunnen maken.”

proefabonnement
 

Talent tussen getallen

tekst en foto’s Evert Barten

Menig student lopen de rillingen over de rug bij de gedachte aan getallen en ingewikkelde berekeningen. Arjan Cornelissen (18), student Technische Wiskunde en Natuurkunde aan de Technische Universiteit Delft, moet erom lachen. Voor hem is wiskunde meer dan een studie. Het is een passie.

proefabonnement
andere uitgaven
 
Vlaggenslinger

Hoera, het is feest! Genoeg reden om deze slinger te maken. Zeil hoef je niet af te werken want het …

lees meer
fotoseries
Kunstige kansels
Edele dieren
Spelende kinderen