Bezoek ook andere websites van de Erdee Media Groep
uitgelicht
 

Kameraden in een bluspak

tekst Huib de Vries foto’s André Dorst, Huib de Vries en brandweer Garderen

Bij brand, een ongeval of een hartstilstand belt de burger ijlings het alarmnummer. Luttele ogenblikken later komen hulpverleners in actie. Niet alleen beroepskrachten, maar ook vrijwilligers. „Vroeger moest je een stoere kerel zijn, nu mag je gerust een keer janken.”

proefabonnement
 

Floris, vijf jaar later

tekst Ad Ermstrang foto’s Sjaak Verboom

Een aantal columns werd zelfs gebundeld in een boekje. Jarenlang schreef Marian Plak (51) over haar zoon Floris (18), nadat bij hem een spierziekte was geconstateerd. Nu staat hij aan de vooravond van een studie. Marian blikt terug op een intensieve periode, waarin ze leerde de beperkingen een plek te geven.

proefabonnement
 

Genade en eer, wereldwijd

tekst Jan van ’t Hul foto’s Sjaak Verboom

De locaties waar ds. J.B. Zippro banden mee heeft, liggen op enorme afstand van elkaar. In Nederland diende hij Scheveningen en Moerkapelle, en sinds twee jaar Groningen. Zeven jaar stond hij in Grand Rapids (VS). Hij preekte in Carterton (Nieuw Zeeland) en bezocht als zendingsdeputaat onder meer driemaal Bolivia. Recent bezocht hij de synode van de Nigeria Reformed Church. „Ik reis graag, zou altijd wel onderweg willen zijn, als ik het Koninkrijk van God er maar mee dienen kan.”

proefabonnement
 

Eén ouderlijk huis

tekst Gisette van Dalen-Heemskerk foto’s Anton Dommerholt

„We hadden niet veel aanmerkingen op Anneloes, maar we vonden Gerrit en haar nog veel te jong voor verkering.” Anneloes Averesch-Tieleman (42) glimlacht naar haar schoonmoeder Janny Averesch-Bakker (65). Het tweetal kent elkaar inmiddels ruim 25 jaar. Hoe je de verhouding goed houdt? „Trek je kinderen niet voor.”

proefabonnement
andere uitgaven
 
Een zomer lang genieten!

Met deze schaal kunt u in de zomermaanden lang schikken. Geef hem een plekje op uw tuintafel.

lees meer
fotoseries
Kunstige kansels
Edele dieren
Spelende kinderen