Bezoek ook andere websites van de Erdee Media Groep
uitgelicht
 

Met de tablet naar de kerk

tekst Huib de Vries foto’s Sjaak Verboom

Na de reformatorische school en het catecheselokaal is de kerkzaal het volgende domein binnen de gereformeerde gezindte waar de moderne media hun intrede doen. Kerkenraden en predikanten staan voor de vraag hoe ermee om te gaan. „Ik moet er niet aan denken dat mijn preek een soort toelichting bij een beamerpresentatie wordt.”

proefabonnement
 

Leren van Russische gelovigen

tekst Huib de Vries foto’s Sjaak Verboom en Friedensstimme

Van het laboratorium van Unilever in Vlaardingen belandde Rien Uijl aan het eind van de jaren ’70 in het Oost-Europawerk. Het contact met Russische baptisten zette een blijvend stempel op de grondlegger van Friedensstimme. „Deze mensen leggen sterke nadruk op de noodzaak van een keuze, maar in hun gebeden klinkt diepe ootmoed door.”

proefabonnement
 

Vredestichter in de cel

tekst Ad Ermstrang foto Henk Visscher

Hij bezocht wereldwijd tal van gevangenissen en wist in meer dan de helft ervan een of meer nachten tussen de bewoners door te brengen. Ook reisde de Belg Jan De Cock (50) langs slachtoffers van grote misdrijven. Thema’s als dialoog en verzoening houden hem bezig. „Het is niet aan mij om iemand voor de tweede keer te veroordelen.”

proefabonnement
 

Wonen waar stad en kerk samenkomen

tekst Henrieke van Dam foto’s Anton Dommerholt

Ooit was dit de balzaal van het stadscentrum, nu wordt hier naar de kerk gegaan. In het hart van Utrecht, vlak achter de Dom, kruisen wereld en religie elkaar. Zo ook in het woonhuis boven de kerk. „Wij zien de preekstoel vanuit onze slaapkamer, maar hebben de binnenstad als achtertuin.”

proefabonnement
andere uitgaven
 
Gehaakte lijstjes aan de muur

Dit haakwerkje is gemakkelijk te maken. In een uurtje heeft u een lijstje af! Natuurlijk kunt u er e…

lees meer
fotoseries
Edele dieren
Spelende kinderen
Natuur in de Noordoostpolder