Bezoek ook andere websites van de Erdee Media Groep
uitgelicht
 

Opvallende alliantie

tekst Huib de Vries foto’s Sjaak Verboom, Henk Visscher en ANP

Het deputaatschap Israël van de Gereformeerde Gemeenten organiseert reizen met een rabbijn als gids. Amsterdamse Joden en moslims vormen de vriendenkring Salaam-Shalom. Het reformatorische Wartburg College ondersteunt een islamitische school. Hoe werd dat mogelijk en waar liggen de grenzen van de samenwerking?

proefabonnement
 

Oud VW-busje als belegging

tekst Ad Ermstrang foto’s Anton Dommerholt

Vijftien jaar geleden begonnen Maurice Klok en Gert Kieft met de restauratie van klassieke volkswagenbusjes. Nu hebben ze een van de meest gespecialiseerde bedrijven ter wereld. Maar het is voor hen in de eerste plaats een passie. „Dit zijn auto’s met een gezicht. Iedereen wordt er vrolijk van.”

proefabonnement
 

Met oudvaders op cursus

tekst Jan van ’t Hul foto’s Anton Dommerholt

De boeken van oude schrijvers zijn soms stugge stof. Lezen vraagt tijd, inzet en doorzettingsvermogen. De online of schriftelijke ‘Cursussen Oudvaders’ willen de drempel ertussenuit halen. Jan van de Velde: „Vader Brakel was mijn gids.”

proefabonnement
 

Met vreugde appels plukken

tekst Huib de Vries foto’s Anton Dommerholt

Al bijna veertig jaar gaat Klaasje Bisschop in de herfst uit appels plukken in de Noordoostpolder. De bejaarde boerin uit Rouveen werd de mascotte van het fruitbedrijf van Jan Willem de Jongh. „Heb je al gezien hoe ze van de trekker stapt?”

proefabonnement
 
Roodborst in de herfst

Als de herfst buiten zichtbaar is, is het fijn om binnen ook wat van die kleurenpracht te hebben! Da…

lees meer
fotoseries
Edele dieren
Spelende kinderen
Natuur in de Noordoostpolder