Bezoek ook andere websites van de Erdee Media Groep
uitgelicht
 

Dakpannen van hout

tekst Ad Ermstrang foto’s Sjaak Verboom

Van blokken tamme kastanje maakte hij dakleien. Don Wagstaff uit Oostrum zag hoe in andere landen daken met houten ‘pannen’ waren afgedekt en leerde zich de eeuwenoude techniek aan. „Bij de storm waarmee we dit najaar te maken hadden, zijn er veel dakpannen gesneuveld. Hier bleef alles liggen. Als de dakhelling goed is, kunnen ze wel een paar honderd jaar mee.”

proefabonnement
 

Tomaten door de fruitsalade

tekst Gertrude de Wildt foto’s Anton Dommerholt

Op de bank in zorg-boerderij Den Haring in Baambrugge, waarvan Nita Verhoef de drijvende kracht is, schilt een oude mevrouw een enorme pan aardappels. Er moet namelijk voor veertien mensen gekookt worden!

proefabonnement
 

De onzekerheid van een burgemeester

tekst Ad Ermstrang foto’s Anton Dommerholt

Hij voelt zich zeker niet afgedankt. Toch had het wegvallen van zekerheden op Servaas Stoop „meer impact dan hij vooraf had kunnen denken”. Eind 2012 verviel in verband met de herindeling zijn burgemeesterschap van Dirksland. De huidige waarnemer van Korendijk is verknocht aan het ambt, maar kijkt nu ook breder om zich heen. „Als je een beetje kritisch bent, liggen de banen niet voor het oprapen.”

proefabonnement
 

Zorgen voor elkaar

tekst Huib de Vries foto’s Sjaak Verboom

De centraal aangestuurde verzorgingsstaat loopt ten einde. Vanaf 2015 zijn de burgerlijke gemeenten verantwoordelijk voor een groot deel van de zorg. En de burgers zelf. Wat gaat dat betekenen? Een inventarisatie op Urk, de meest sociale plaats van Nederland.

proefabonnement
 
Schattig speldenkussen

Is het geen schatje! Na tien jaar was mijn oude speldenkussen echt aan vervanging toe. Pas op dat hi…

lees meer
fotoseries
Spelende kinderen
Natuur in de Noordoostpolder
Vissers in Griekenland