Bezoek ook andere websites van de Erdee Media Groep
uitgelicht
 

Toekomst voor de buurtwinkel

tekst Huib de Vries foto’s Sjaak Verboom

De buurtwinkel leek een aflopende zaak. Toch bestaat hij nog steeds; er lijkt zelfs sprake van een bescheiden revival. De hang naar nostalgie, de behoefte aan service en de groei van het aantal thuiswonende senioren biedt weer perspectief voor de kleine grutter. Mits die creatief is en niet op uren let.

proefabonnement
 

In geen vakje te vangen

tekst L. Vogelaar foto Henk Visscher

„Bent u misschien dominee Poort?” vroeg iemand tijdens een bijeenkomst. „Nee, antwoordde ds. J.J. Poort, „ik ben het zeker.” Rake opmerkingen waren het handelsmerk van de legerpredikant, die bekend werd door zijn spreekbeurten, artikelen en boeken. Hij trad toe tot de gereformeerde gezindte, maar bleef er iemand met een bijzondere plaats, aldus dr. ir. J. van der Graaf.

proefabonnement
 

Cultureel erfgoed te koop

tekst Ad Ermstrang foto’s Henk Visscher

Binnenkort verschijnt de 420e editie. In al die jaren groeide het uit tot een begrip. De Enkhuizer Almanak valt niet meer weg te denken uit de jaarlijkse bestsellers. Bijna 35 jaar geleden kocht Fransje Jongert de rechten voor de uitgave. Ze ziet nu om naar een opvolger. „Ik ben maar een schakeltje in het geheel van dit cultureel historische erfgoed.”

proefabonnement
 

Hulp aan Oekraïense vluchtelingen

tekst Ad Ermstrang foto’s Sjaak Verboom en Rineke van de Breevaart

Een mail onder vrienden en bekenden leverde binnen enkele dagen enkele duizenden euro’s op. Cor Ploeg en zijn echtgenote Katja Vinogradsky zetten zich in voor een groep vluchtelingen uit Oost-Oekraïne. De vooral uit vrouwen en kinderen bestaande groep wordt geholpen door de baptistengemeente waar Katja’s vader voorganger is. „Wij zien het als onze christenplicht om te doen wat we kunnen. Buiten het politieke gekrakeel om.”

proefabonnement
 
Herfstschikking met bessen

Met rozenbottels en bessen van de Gelderse roos, de wilde roos en de meidoorn maakt u deze najaarssc…

lees meer
fotoseries
Edele dieren
Spelende kinderen
Natuur in de Noordoostpolder