Bezoek ook andere websites van de Erdee Media Groep
uitgelicht
 

Afvalbakken vol voedsel

tekst Ad Ermstrang foto’s Anton Dommerholt, Sjaak Verboom en Rufus de Vries

Voor 2,5 miljard euro gooien we jaarlijks aan eetbaar voedsel weg. Ondanks vele lokale initiatieven om verspilling tegen te gaan en mooie woorden van producenten, supermarktbazen en politici, verdwijnen er tonnen in de afvalbak. „Maar al te vaak staan mensen er niet bij stil dat voedsel niet vanzelfsprekend is. Het is ten diepste een geschenk van God.”

proefabonnement
 

Hervormde kerkplanter in Canada

tekst Huib de Vries foto Sjaak Verboom

Vanuit Wekerom, zijn eerste gemeente, raakte ds. A. de Lange betrokken bij het stichten van een hervormd-gereformeerde gemeente in het Canadese Alberta. In 1992 werd hij er predikant. Met genoegen blikt hij op de jaren overzee terug. „Ik heb de landverhuizing zeker niet als een offer ervaren.”

proefabonnement
 

Vakman in vakwerk

tekst Huib de Vries foto’s Jean Pierre Geussens

De inwoners van Zuid-Limburg zagen niets bijzonders aan een vakwerkhuis. Vaak werkten ze de balken weg onder stucwerk of vervingen ze het leem door steen. Het was volk van elders dat de schoonheid van de karakteristieke bouwstijl onderkende. Chris Drijvers vaart er wel bij.

proefabonnement
 

Bidden voor de overheid

tekst Ad Ermstrang foto’s Henk Visscher

Al 34 jaar wordt elke derde dinsdag van de maand in de Waalse Kerk aan het Noordeinde in Den Haag een zogenoemde Residentie Pauzedienst gehouden. Het aantal bezoekers brokkelt langzaam af. Het wordt ook gaandeweg moeilijker om er CDA’ers bij te betrekken. „Maar we willen volhouden. Een brede bezinningsbijeenkomst vlak bij het Binnenhof is van het grootste belang.”

proefabonnement
andere uitgaven
 
Een zomer lang genieten!

Met deze schaal kunt u in de zomermaanden lang schikken. Geef hem een plekje op uw tuintafel.

lees meer
fotoseries
Kunstige kansels
Edele dieren
Spelende kinderen