Alles wat ik in de Bijbel las klopte

Ze groeide op in een atheïstisch milieu, maar ontdekte als tiener de rijkdom van de bijbel. Nu schrijft Wietske Noordzij cursussen en boeken om christelijke ouders een steuntje in de rug te geven. “Wat de bijbel zegt over huwelijk en seksualiteit is echt een blijde boodschap voor jongeren.”

De tussenwoning in Dinteloord staat in de steigers; de verbouwing van de zolder is net van start gegaan. „Dit is echt een klushuis”, lacht Wietske Noordzij, getrouwd met Lex en moeder van twee tieners. „Toen we hier vijftien jaar geleden kwamen wonen, zeiden ze al dat deze keuken versleten was. Maar we doen het er nog steeds mee.” Met donkerhouten deurtjes, bruine tegeltjes en kale plekken op de laminaatvloer weerspiegelt de keuken inderdaad niet echt het ide-aalplaatje uit woonmagazines. Maar wat geeft het eigenlijk? Het is hier gezellig en iedereen die binnenkomt, voelt zich welkom.
„Ons huis is altijd een zoete inval geweest”, vertelt Wietske. „Toen we hier kwamen wonen, zijn we jeugdwerk gaan doen, gewoon onder jongeren van de straat.
[....]
Dat Wietske oog heeft voor de noden van anderen, heeft ze van huis uit meegekregen, vertelt ze. „Mijn ouders zijn overtuigd atheïstisch, maar ik kreeg in mijn opvoeding veel waarden mee die in de kern christelijk zijn.

Deel dit verhaal op sociale media

Wil je dit artikel verder lezen?

Neem dan een (proef)abonnement op Terdege.
Nu 6 maanden (12 nummers) voor € 35,-

Neline Boogert

Getrouwd met Jan | Moeder van drie druktemakers van 4, 2 en 0 | Heeft zich acht jaar geleden voor het laatst verveeld | Perfectionistisch als het om schrijven gaat, chaotisch als het om huishouden gaat | Groot fan van de lente, en van drop

beeld: Tineke van der Eems

Over Terdege

Terdege is een reformatorisch familiemagazine dat wil inspireren, bezinnen en verrassen.

Abonneevoordeel

Maak gebruik van de mooie voordelen die we speciaal voor jou als abonnee hebben uitgezocht.