Altijd een tweede kans, of een derde, of een vierde

Kinderen opvoeden, werken in de advocatuur, promoveren, een oude boerderij renoveren. Toegegeven, dat laatste is vooral een project van haar man. Maar het is in ieder geval duidelijk dat Maria de Jong graag verschillende ballen tegelijk in de lucht houdt. Dr. Maria de Jong inmiddels, maar die titel scheelt haar niet zo veel. ”Die kinderen in de gesloten jeugdzorg, daar heb ik het voor gedaan. We mogen hen niet aan hun lot overlaten.”

Het is even zoeken als je bij Maria de Jong op bezoek gaat. Niet dat je gemakkelijk kunt verdwalen in de paar straten die het dorpje Tull en ’t Waal rijk is.
Maar de vervallen boerderij waar geen ramen meer in zitten, daar kan toch geen gezin met drie kinderen wonen? Achter de boerderij gaat echter ook een schuurtje schuil. Of is het een tiny house?
Huiselijk is het er in ieder geval. „Wil je muntthee uit de tuin?” vraagt Maria. Ze schiet haar teenslippers aan en loopt naar buiten om even wat verse munt te plukken. „Ja, dit zou eigenlijk een schuurtje worden”, zegt ze als ze weer terug is. Ze wijst op de grote grijsgeverfde schuurdeuren achter de bank. „Daar zouden we de grasmaaier dan door naar binnen kunnen rijden.” Maria’s man, Arie, heeft het schuurtje zelf gebouwd, als tijdelijk onderkomen voor het gezin nu de oude boerderij wordt gerenoveerd. Maar het project is een beetje uit de hand gelopen.

Deel dit verhaal op sociale media

Niets meer missen van Terdege?

Geniet van een (proef) abonnement!

Neline Boogert

Getrouwd met Jan | Moeder van drie druktemakers van 4, 2 en 0 | Heeft zich acht jaar geleden voor het laatst verveeld | Perfectionistisch als het om schrijven gaat, chaotisch als het om huishouden gaat | Groot fan van de lente, en van drop

beeld: Tineke van der Eems

Behaaglijke omslagdoek

Deze ”Lovely Deer-omslagdoek” is heerlijk
voor lange, soms frisse zomeravonden.
Door het zachte garen voelt hij behaaglijk om de
schouders. En door het hertje en de franjes
is deze omslagdoek een echte must-have!

Volg ons op sociale media

Abonneevoordeel

Maak gebruik van de leuke voordelen die we speciaal voor jou als abonnee hebben uitgezocht.

Instagram

Over Terdege

Terdege is een reformatorisch familiemagazine dat wil inspireren, bezinnen en verrassen.

Abonneevoordeel

Maak gebruik van de mooie voordelen die we speciaal voor jou als abonnee hebben uitgezocht.