Altijd in spanning voor de uitslag

Ze is 21 jaar, maar heeft al flink wat meegemaakt. Als kind kreeg Willemarijn Verheij uit Werkendam leukemie, die vervolgens vijf keer terugkeerde. Nu is haar bloed een jaar schoon en gaat ze als columniste in Terdege over haar ervaringen schrijven. "Het hele verhaal. Want ondanks alles zijn er ook genoeg mooie dingen gebeurd in de tijd dat ik ziek was."

Ze heeft de afgelopen maanden niet veel mensen gezien. Door complicaties bij de behandelingen van de leukemie heeft ze vernauwing van de kleine luchtwegen gekregen. Daardoor valt ze onder de risicogroep als het om Covid-19 gaat. Sinds januari heeft ze een baan als onderwijsassistente op een basisschool. Daar heeft ze maar enkele weken kunnen werken voordat het virus om zich heen greep. „Ik heb het erg gemist”, zegt ze.
Maar het gaat goed met Willemarijn, en dat is het belangrijkste. Ze heeft een maand geleden te horen gekregen dat ze nog steeds schoon is. Om de paar maanden laat ze haar beenmerg of bloed onderzoeken op de aanwezigheid van leukemiecellen. Een enorm spannend moment voor haar. Ze heeft al zo vaak slecht bericht gekregen dat ze haar hart vasthoudt, telkens als ze op controle moet.

Deel dit verhaal op sociale media

Niets meer missen van Terdege?

Geniet van een (proef) abonnement!

Jacomijn Ariakhah

Getrouwd | 2 kinderen | gek op mooie verhalen en chocola

beeld: Cees van der Wal

Zomerse deken

Zomerse-deken.jpg

Haak mee met deze 'crochet along' en maak de prachtige zomerse deken Happy Bee

Volg ons op sociale media

Abonneevoordeel

Maak gebruik van de leuke voordelen die we speciaal voor jou als abonnee hebben uitgezocht.

Instagram

Over Terdege

Terdege is een reformatorisch familiemagazine dat wil inspireren, bezinnen en verrassen.

Abonneevoordeel

Maak gebruik van de mooie voordelen die we speciaal voor jou als abonnee hebben uitgezocht.