Ambities buiten de Bult

Zij is leerkracht, hij gemeenteraadslid. Op urk. Toch reiken de ambities van Willemijn en Nathanaël Middelkoop verder. Nathanaël: ”Voor mijn 40e wil ik wethouder of burgemeester zijn.

Zand, plassen, hekken en bouwkranen. De nieuwbouwwijk aan de rand van Urk draagt de sporen van een buurt in wording. Het ”Vorstelijk wonen in de Oranjewijk” laat nog wel even op zich wachten. Bordjes met namen van de leden van het Koninklijk Huis zijn er al wel. Aan de Wilhelminalaan wordt vanuit huize Middelkoop net het tafelkleed uitgeschud. De ontbijtboel is aan de kant, de koffie kan op tafel.
Willemijn (23) en Nathanaël (26) Middelkoop wonen hier nog maar pas. „Op de voormalige zeebodem.” Op 11 oktober 2019 zijn ze getrouwd. „Fantastische dag. Het goot van de regen, maar we hebben er met z’n allen wat moois van gemaakt.” Letterlijk.
Vriend Pieter Verhoeve, burgemeester van Gouda, fungeerde als ambtenaar van de burgerlijke stand, de vader van Willemijn overhandigde de trouwbijbel aan het kersverse echtpaar en de vader van Nathanaël, ds.W.N.Middelkoop, predikant van de christelijke gereformeerde kerk in Harderwijk, leidde de trouwdienst.

Deel dit verhaal op sociale media

Niets meer missen van Terdege?

Geniet van een (proef) abonnement!

tekst: Riekelt Pasterkamp beeld: Renate Bleijenberg-van Leeuwen

Over Terdege

Terdege is een reformatorisch familiemagazine dat wil inspireren, bezinnen en verrassen.

Abonneevoordeel

Maak gebruik van de mooie voordelen die we speciaal voor jou als abonnee hebben uitgezocht.