Boerin in hart en nieren

Weer of geen weer, boerin Mirjam van Veen-Romijn (40) staan elke dag paraat voor haar dieren. Moet een schaap lammeren? Ze weet precies wat ze moet doen. En dat terwijl ze niet afkomstig is van een boerderij.

Als je met een schapenboer trouwt, word je schapenboerin. Zo simpel was het voor Mirjam van Veen (40) uit Poederoijen. Inmiddels draait ze haar hand niet meer om voor een klusje op hun boerderij.

Hoe ben je in het vak gerold?
„In 1997 heb ik een relatie gekregen met mijn huidige man. Hij was 19, kwam net van school en werkte bij een veehandelaar. Als hobby had hij een aantal schapen. Die hobby breidde zich steeds verder uit. Inmiddels hebben we een eigen bedrijf van 180 fokschapen.”

Ben je boerin in hart en nieren?
„Ik weet nog dat mijn moeder zei: „Je droom komt uit, je hebt een boer aan de haak geslagen.” Ik kan me niet herinneren dat ik dat ooit heb gezegd, maar boerin zijn leek me wel leuk. Vanwege de vrijheid en het bezig zijn in de natuur.
Het is hard werken om het hoofd boven water te houden, maar ik ben blij dat ik boerin ben. Vooral als het lammertijd is. Dan zie je hoe wonderlijk het leven is: de dekking, de dracht en de geboorte. 
Maar boerin zijn is niet altijd even leuk. Je bent het 24 uur per dag. Ook in de weekenden en op dagen dat je even geen zin hebt in het werk. Het is soms moeilijk om dagjes weg te gaan of vakantie te nemen. Wat ik het lastigst vind, is het onverwachte aan ons vak. Soms denk je aan het eind van een lange dag dat je klaar bent, maar is er ineens een watertank leeg en moet je die eerst bij gaan vullen. Of zijn er plotseling zieke dieren. Dan ben je moe, maar moet je toch doorgaan.”

Deel dit verhaal op sociale media

Dit artikel verder lezen?

Geïnteresseerd in Terdege? Neem een proefabonnement. Probeer Terdege nu 3 nummers voor €5,-

Jacomijn Ariakhah

Getrouwd | 2 kinderen | gek op mooie verhalen en chocola

Terdege Zomerfair 2018

schuur-metlogo.jpg

Terdege Zomerfair

Een feest van ontspanning, ontmoeting en beleving!

Haakpakket strandtas

Strandtas.jpg

Met deze mooie zelfgehaakte tas ga je stijlvol
naar het strand of eropuit.
Plek genoeg om alles mee te nemen... 
Zin gekregen om aan de slag te gaan? De firma Brouwer stelde speciaal voor Terdegelezers een pakket samen om deze strandtas te kunnen maken. 

Volg ons op sociale media

Abonneevoordeel

Maak gebruik van de leuke voordelen die we speciaal voor jou als abonnee hebben uitgezocht.

Instagram

Over Terdege

Terdege is een reformatorisch familiemagazine dat wil inspireren, bezinnen en verrassen.

Abonneevoordeel

Maak gebruik van de mooie voordelen die we speciaal voor jou als abonnee hebben uitgezocht.