Bouwen met blokjes in de Goudse binnenstad

Vanaf de parkeerplaats is het niet ver lopen naar de Kaasmarkt, de Sint Jan en andere toeristische attracties in de binnenstad van Gouda. Maar als je kinderen bij je hebt, kun je zomaar een uur vertraging oplopen. Want onderweg kom je precies langs de LEGO winkel.

De sjoelbak en het levensgrote meisje van LEGO voor de winkel zien er al uitnodigend uit. Binnen is nog veel meer te zien en te beleven. Uiteraard zijn alle dozen uit de verschillende collecties van LEGO verkrijgbaar, van Duplo tot technisch LEGO. Ook is er een enorme wand met bakjes vol steentjes in allerlei soorten, kleuren en maten. Voor 9,99 euro mag je een grote beker volscheppen.
[...]
„Vandaag vrij bouwen”, meldt een bordje bij een ruimte achter in de winkel. Het staat er ook in het Frans, Duits, Engels en Chinees. Dat Chinees is met een knipoog, vertelt winkelmedewerker Jip van den Boogerd (22), maar de andere talen zijn heel reëel. „Toeristen die parkeren op Klein Amerika en onderweg zijn naar de Kaasmarkt komen precies langs onze winkel. En we hebben regelmatig bezoekers van ver die speciaal voor de LEGO winkel naar Gouda komen.”

Deel dit verhaal op sociale media

Wil je dit artikel verder lezen?

Neem dan een (proef)abonnement op Terdege.
Nu 6 maanden (12 nummers) voor € 35,-

Neline Boogert

Getrouwd met Jan | Moeder van drie druktemakers van 4, 2 en 0 | Heeft zich acht jaar geleden voor het laatst verveeld | Perfectionistisch als het om schrijven gaat, chaotisch als het om huishouden gaat | Groot fan van de lente, en van drop

beeld: Anton Dommerholt

Over Terdege

Terdege is een reformatorisch familiemagazine dat wil inspireren, bezinnen en verrassen.

Abonneevoordeel

Maak gebruik van de mooie voordelen die we speciaal voor jou als abonnee hebben uitgezocht.