Chocolaatjes

"Niet alle chocolaatjes opeten mamma, dan krijg je een dikke buik’’, klinkt de stem van mijn dochter uit de hoogte. Betrapt roep ik iets over slapen en wel nu. Vanuit haar kamer kan Juliette ons hele huis overzien. Ook de keuken, waar ik in een cadeaubox chocolaatjes graai. Gelukkig heeft haar slaapkamertje twee luiken die dicht kunnen.

Nu we in een Tiny House wonen, krijgen we van gasten alleen nog maar geschenken met een houdbaarheidsdatum. Ze schatten dat uitstekend in. Alleen goed voor de lijn is het meestal niet. Gelukkig houdt het Tiny House mij in beweging. Zo klom ik laatst nog uit een raam, een schouwspel dat de buren geïnteresseerd bekeken.

Buiten schilderde en bestickerde Juliette aan tafel een kleurplaat vol. Binnen legde ik Berend op bed. Toen ik weer naar buiten wilde, trof ik de deur op slot. De sleutel zat in de deur, aan de buitenkant. Juliette keek mij door het glas vriendelijk aan. "Aan de sleutel draaien’’, riep ik. Dat probeerde ze gedwee. "De andere kant op!’’  Na een aantal pogingen was ze het zat en nam ze haar kwast en verf weer ter hand. Toen ze een begin maakte met het rood verven van de tafel, besloot ik toch door het raam te klimmen.

De voorraadkast waar de bewuste chocolaatjes in liggen, is niet groot. Ook de koelkast is een slag kleiner dan we gewend waren. Dat betekent dat we eens per week boodschappen doen en alleen kopen wat we die week denken te verbruiken. Uiteraard hebben we nog een standaard voorraad zoals jam, pindakaas, koffie en thee, rijst, pasta, rozijnen, havermout. We hebben een verticale tiny moestuin in de vorm van plantenbakken aan de buitenwand van het huisje. Daar hebben we deze maand voor het eerst uit geoogst: vier roze radijsjes.

Het leven is overzichtelijk in een Tiny House. Ik weet precies wat we hebben aan spullen en (bijna altijd) waar het ligt. De kinderen zijn dichtbij. Daar geniet ik van. Behalve als ik stiekem chocolaatjes eet.

Karin Prins woont sinds een aantal maanden samen met haar man Gijsbert Schutten, dochter Juliette (3) en zoon Berend (0) in een Tiny House. Op Terdege.nl publiceert ze elke maand een blog.

Deel dit verhaal op sociale media

Karin Prins

Karin Prins (34) woont sinds juni 2017 met haar man en twee kinderen in een Tiny House in Bilthoven.

Terdege Zomerfair 2018

schuur-metlogo.jpg

Terdege Zomerfair

Een feest van ontspanning, ontmoeting en beleving!

Haakpakket strandtas

Strandtas.jpg

Met deze mooie zelfgehaakte tas ga je stijlvol
naar het strand of eropuit.
Plek genoeg om alles mee te nemen... 
Zin gekregen om aan de slag te gaan? De firma Brouwer stelde speciaal voor Terdegelezers een pakket samen om deze strandtas te kunnen maken. 

Volg ons op sociale media

Abonneevoordeel

Maak gebruik van de leuke voordelen die we speciaal voor jou als abonnee hebben uitgezocht.

Instagram

Over Terdege

Terdege is een reformatorisch familiemagazine dat wil inspireren, bezinnen en verrassen.

Abonneevoordeel

Maak gebruik van de mooie voordelen die we speciaal voor jou als abonnee hebben uitgezocht.