De weg van chirurg naar huismoeder

Er lag voor dr. Hilde Westerman een carrière als transplantatiechirurg in het verschiet. Toch koos ze voor haar gezin. Een keuze die tranen kostte, maar waarvan ze geen dag spijt heeft. ”Je kinderen voorzeggen wie God is, dat is prachtig werk.”

De twee maanden oude Job heeft Hilde Westerman (43) bij de oppas gebracht, zodat ze de rust heeft voor het gesprek. De geboorte van het kereltje kwam als balsem na het sterven van de 3-jarige Huib, een jaar geleden. Net als zijn broertjes Hidde en Jelle had hij last van astma, zij het voor het oogminder ernstig. Na een nacht waarin hij behoorlijk ziek werd door een stevige verkoudheid in combinatie met astma ging zijn moeder met hem naar de huisarts. In de spreekkamer kreeg het jongetje een hartstilstand. „De aanwezige huisartsen hebben hem gereanimeerd, snel erna arriveerden de ambulance en traumaheli.”
Hoewel de artsen in het Leids Universitair Medisch Centrum moeite hadden om Huib goed te beademen, was ze aanvankelijk hoopvol gestemd. De reanimatie was immers goed verlopen en het leek de volgende dag beter te gaan. Kort daarop kreeg ze echter bericht dat er aanwijzingen waren voor hersenschade. „De scan was dramatisch."

Deel dit verhaal op sociale media

Niets meer missen van Terdege?

Geniet van een (proef) abonnement!

Huib de Vries

Getrouwd | 5 kinderen | 3 kleinkinderen | auteur van boeken

beeld: Tineke van der Eems

Over Terdege

Terdege is een reformatorisch familiemagazine dat wil inspireren, bezinnen en verrassen.

Abonneevoordeel

Maak gebruik van de mooie voordelen die we speciaal voor jou als abonnee hebben uitgezocht.