Do It Yourself: kaarsen van koolzaadwas

3._resultaat_koolzaadwas_kaarsje_in_citroen__2_site

Wat is het heerlijk om op een mooie zomeravond lang buiten te zitten. Daar hoort natuurlijk een gezellig lichtje bij. Van koolzaadwas kun je zelf tuinkaarsen maken. Ze zijn plantaardig, biologisch afbreekbaar en ook nog eens mooi om te zien.

Koolzaadwas wordt op een natuurlijke manier gewonnen uit de koolzaadplant. Staan deze plantjes in de bloei, dan kleuren ze prachtig geel. Koolzaad groeit vaak in de berm, maar soms zie je ook hele koolzaadvelden vol. Van dit plantje wordt bijna alles gebruikt. Van de koolzaadolie wordt was gemaakt. Deze was is biologisch afbreekbaar, plantaardig en je kunt er heel mooie kaarsjes van maken. Giet hiervoor de gesmolten was in uitgeholde citroenen en limoenen en in weckpotjes. Je kunt er ook een geurkaasje van maken door natuurlijke etherische olie te gebruiken.

Dit heb je nodig

* koolzaadwas * houten lontjes/pitjes * houdertjes/clips (maat L 22 x 152 mm, dan zit je altijd goed) * etherische olie naar keuze (bijv. citroen/ linnen) * citroenen/limoenen en/of weckpotjes naar keuze * hittebestendige maatbeker, pot of kom

- De benodigde producten zijn online verkrijgbaar.

- Koolzaadwas ziet eruit als een crèmekleurige pastille en is te koop per 100 gram, 250 gram, 500 gram, 1 kilo of 5 kilo. (O.a. bij: Geurenpaleis, aromalifestyle en Soy-wax.nl.)

Voor de werkbeschrijving en tips van Leoni van der Eems: lees Terdege (nr. 20/21).

Volg ons lifestyle platform op instagram.