Drie broers (in de zorg)

Nee, speciale zorggenen hebben ze vanuit de familie niet meegekregen. De drie broers Mallegrom uit Oud-beijerland kozen allemaal vrijwillig en uit eigen overweging voor de zorgsector. ”Wel vinden we het alle drie belangrijk om iets voor anderen te doen in ons leven. Daarom geeft dit werk zo veel voldoening.”

Zet drie broers bij elkaar en er ontstaat waarschijnlijk een discussie. Bijvoorbeeld over het diepste doel achter dit interview. Jos weet zeker dat zijn innerlijke drive zit in het enorme tekort aan zorgpersoneel. „Mensen moeten meer lezen over hoe mooi het is om te werken in de thuiszorg.”
Voor Henk ligt de prioriteit bij meer mannen in de sector. „Er moet meer balans komen tussen de hoeveelheid vrouwen en mannen. Wij werken nu als een van de weinige mannen bij Zorgwaard. Er komen geregeld vrouwelijke collega’s naar mij toe: „Joh, wil jij even naar die bewoner gaan, want ik denk dat het beter werkt als er een man komt.” Daar is Jos het wel mee eens, want „het is soms erg vermoeiend, al dat geklets van vrouwen.” En Jelle doet er nog een schepje bovenop. „Als ik niet meer de enige man van het team ben, hoef ik ook niet alle computervragen op te lossen.” Verbroedering alom. Welkom in huize Mallegrom.
 

VRIJWILLIGERSWERK

Hart voor de zorg, dat hebben de broeders overduidelijk. Toch was het voor hen niet vanzelf-sprekend om in de zorgsector aan het werk te gaan. „Na de middelbare school begon ik aan de opleiding elektrotechniek”, vertelt Henk (25). „Maar op dat werk was ik snel uitgekeken. Ik deed in die periode vrijwilligerswerk bij Zorgwaard, in de weekenden. Toen merkte ik hoe dankbaar ouderen zijn als je alleen al koffie komt schenken. Dat heeft mijn interesse in de zorg gewekt.

Deel dit verhaal op sociale media

Wil je al onze artikelen lezen?

Neem dan een proefabonnement op Terdege.
Nu 6 maanden (12 nummers) voor € 35,-

tekst: Henrieke Hoogendijk-van Dam

Over Terdege

Terdege is een reformatorisch familiemagazine dat wil inspireren, bezinnen en verrassen.

Abonneevoordeel

Maak gebruik van de mooie voordelen die we speciaal voor jou als abonnee hebben uitgezocht.