Een tweede toilet op het verlanglijstje

Tien canvasschilderijen beslaan de wand in de hal van Coenraad en Ditske Verhagen uit Woudenberg. Op de foto’s prijken portretten van hun tiental: Karolien, Aart, Arco, Willianne, Mariëlle, Jarno, Jaap-Jan, Nadine, Aron en Jurian. Nog een paar weken en de eerste bruiloft in het gezin is een feit; Karolien is de eerste die het ouderlijk huis verlaat.

In de huiskamer van de familie Verhagen wordt geklust. De ruitjes in de woonkamerdeur zijn afgeplakt; de deur wacht op een tweede witte verflaag. De ruimte krijgt een update door middel
van een fris, nieuw behang. Coenraad (46) en Ditske (44) klaren de klus zo veel mogelijk zelf. Er is een evidente stok achter de deur: in april trouwt oudste dochter Karolien (20). Ze is de eerste van de tien die uitvliegt.
De vijf jongste kinderen spelen een ouderwets potje Rummikub aan de twaalfpersoons keukentafel. Ditske neemt intussen van elk kind de bestelling op. Ze voorziet de een van chocomel, de ander van frisdrank en de 15-jarige Mariëlle kiest voor koffie. „Daarna is het bedtijd”, maant Ditske haar jongste zoons, Aron van 5 en Jurian van 2. De 16-jarige Willianne ploft op de bank naast haar vader. Ze checkt de klok; over een uurtje moet ze nog aan de slag, want in de avonduren verdient ze wat bij met kantoren schoonmaken.

Deel dit verhaal op sociale media

tekst: Corine Boone-Bruggink beeld: Tineke van der Eems

Over Terdege

Terdege is een reformatorisch familiemagazine dat wil inspireren, bezinnen en verrassen.

Abonneevoordeel

Maak gebruik van de mooie voordelen die we speciaal voor jou als abonnee hebben uitgezocht.