Een warme deken in Hartje Holland

De taken zijn bij Hartje Holland in Ouddorp duidelijk verdeeld. Piek (oftewel Nellieke) bakt landelijk beroemde taartjes, zonder Moos (Madeleine) rijst het zuurdesembrood niet en bij moeder Bianca moet je zijn voor de leukste cadeautjes.

Overal in de sfeervolle woonwinkel staan brandende kaarsjes. Vanachter de toonbank begroet Bianca Groeneveld (46) elke klant vriendelijk.
Pratende vriendinnen en echtparen aan de tafeltjes in het zitgedeelte van Hartje Holland overstemmen de zachte achtergrondmuziek. Twee dames laten zich nog niet door de lekkere taartjes onder de grote stolpen verleiden. Ze dwalen eerst langs serviezen, kandelaars, kussens en andere woonaccessoires. „Wat ziet het er allemaal leuk uit.” Naast de toonbank torent een hoge stapel grotere en kleinere doosjes. „We wilden de pallet buiten laten staan”, verontschuldigt Bianca zich. „Maar toen viel die om en moest alles toch naar binnen.”
In het theehuis zijn Moos (27) en Piek (24) druk in de weer. Thee zus, koffie zo. In een mum van tijd staat het overal op tafel. Al dan niet voorzien van een taartje van Piek. „Deze is beroemd”, wijst Bianca. „Zonder suiker. De appeltaart is gezoet met dadel, honing en vijgen. En gemaakt van speltmeel.” Even later staat er een fikse punt op tafel. Slagroom mét suiker in een bakje ernaast. Zie het maar eens te weerstaan...

Deel dit verhaal op sociale media

Niets meer missen van Terdege?

Geniet van een (proef) abonnement!

Gisette van Dalen-Heemskerk

Getrouwd l 4 dochters l Dol op lezen, bergwandelen, schrijven van artikelen en kinderboeken l Allergisch voor eindeloos shoppen

beeld: Tineke van der Eems & Cees van der Wal

Over Terdege

Terdege is een reformatorisch familiemagazine dat wil inspireren, bezinnen en verrassen.

Abonneevoordeel

Maak gebruik van de mooie voordelen die we speciaal voor jou als abonnee hebben uitgezocht.