Geduld is een schone zaak

Waar sommigen al ongeduldig worden bij de kassa in de supermarkt als de rij meterslang is, heb ik de behoefte om tegen jullie te zeggen dat geduld pas echt een schone zaak is als je een adoptieprocedure instapt. Ons avontuur begon in 2015 en inmiddels is het jaar 2019 alweer aangebroken, en nog steeds zitten we er middenin.

Wachten, dat is momenteel een begrip geworden in ons leven. Ik raak tegenwoordig niet meer ongeduldig als het gaat om die lange wachtrij in de winkel, al heb ik dan soms wel de behoefte om tegen degene voor of achter me te zeggen: Waar maakt u zich druk om? Maar ik houd wijselijk mijn mond en denk: Kom op Merith, wees wijs.

Wachten op een wereldwonder… en toch kan ik het steeds meer loslaten. Ik merk dat ik mezelf daar steeds meer op betrap: dat het einde van de week is aangebroken en ik er in mijn hoofd niet mee bezig bent geweest.

Sinds ik in de kraamzorg werk, wordt er vaak over ons adoptieavontuur gesproken. Hoe dat komt? Als kraamverzorgster kom ik een gezinsleven binnen en na een tijdje weet ik dan veel van zo’n gezin. Het is logisch dat mensen dan ook vragen aan mij gaan stellen, zoals: Ben je getrouwd? Als ik dan antwoord dat ik met de leukste man ben getrouwd en dit jaar alweer zes jaar, dan zie je hen denken. Soms krijg ik de vraag of ik zelf kinderen mag hebben. "Nee helaas", is dan mijn antwoord, "maar wij mogen wel wachten op een adoptiekindje." Vaak willen ze daarna van alles weten over de procedure.

Ik merk dat ik daar elke keer weer de kracht voor mag krijgen. Pas was ik bij een gezinnetje dat aangaf dat ze door mij meer waren gaan zien dat kinderen krijgen echt een zegen is. En ja, dat bevestig ik oprecht.

Van veel adoptiestellen horen we dat het wachten echt wordt beloond. Ons kindje zal niet uit mijn buik komen, maar zal geboren worden in ons hart. En dat zal het wachten waard zijn.

Geduld is een schone zaak. Wij hopen dat jullie, waar jullie ook op wachten en voor bidden, geduld mogen hebben. De rust die wij ervaren komt niet vanuit onszelf; er staat er EEN boven ons, vertrouw op Hem.

Deel dit verhaal op sociale media

Merith Koedood

Merith is getrouwd met Martijn. Ze zijn in afwachting van de komst van hun eerste adoptiekindje uit Taiwan. Merith werkt als kraamverzorgster.

Over Terdege

Terdege is een reformatorisch familiemagazine dat wil inspireren, bezinnen en verrassen.

Abonneevoordeel

Maak gebruik van de mooie voordelen die we speciaal voor jou als abonnee hebben uitgezocht.