Gehoorzaam volgen in Guinee

Na een bonte loopbaan vertrok Fennie Haase naar een dorpje in islamitisch Guinee. Daar vielen alle puzzelstukjes op z’n plek en weet ze zich op de juiste plaats, al zijn er moeilijke momenten. ”Dan is het een troost dat ik zeker weet dat de Heere me voor dit werk heeft geroepen.”

Het vakantiehuisje op het park van Casa Familia buiten Holten voelt voor Fennie Haase vertrouwd. Elk verlof strijkt ze hier voor een paar maanden neer. Om dan weer terug te keren naar Garama, een dorpje in het binnenland van Guinee. Dat wordt steeds meer haar thuis.
De loopbaan van de vrouwelijke zendingswerker is niet doorsnee. Ze werkte als operatieassistente in verschillende ziekenhuizen, volgde de lerarenopleiding verzorging en gezondheidskunde, gaf anderhalf jaar les op De Driestar, keerde terug naar de ziekenhuiswereld, maakte de overstap naar het Reformatorisch Dagblad, waar ze vormgever werd, nam twee keer een periode onbetaald verlof om te assisteren op de operatiekamers van het hospitaalschip Anastasis van Mercy Ships en begon in 2004 met de opleiding maatschappelijk werk. Van 2007 tot 2010 was ze als psychosociaal hulpverlener actief bij Agathos. Toen werd ze aangenomen door de Zending Gereformeerde Gemeenten.

Deel dit verhaal op sociale media

Niets meer missen van Terdege?

Geniet van een (proef) abonnement!

Huib de Vries

Getrouwd | 5 kinderen | 3 kleinkinderen | auteur van boeken

beeld: Tineke van der Eems

Over Terdege

Terdege is een reformatorisch familiemagazine dat wil inspireren, bezinnen en verrassen.

Abonneevoordeel

Maak gebruik van de mooie voordelen die we speciaal voor jou als abonnee hebben uitgezocht.