Getrouwd met de zaak: lust of last?

In veel familiebedrijven leveren ook echtgenotes hun aandeel. Springt de een bij als het druk is bij de kassa, een volgende houdt zich meer op de achtergrond en is klankbord in het gezin. Een eigen zaak met familieleden maakt menig moeder trots, maar kan ook het gezinsleven onder druk zetten. Vier portretten van moeders in familiebedrijven.


Fractievoorzitter Gemeentebelangen Urk, moeder van drie kinderen. Visserijbedrijf A. Keuter ZK38. Bestuurslid Business Club Urk”, plus een verwijzing naar de website van visgroothandel LiveSeafood. Van stilzitten houdt de Urkse Anja Keuter (43) duidelijk niet, laat haar profiel op Twitter zien. Via dat sociale mediakanaal deelt ze regelmatig inkijkjes in het familiebedrijf van de Keuters. Zo is er een foto van haar zonen (twee van 16, een van 13 jaar). Ze repareren visnetten. „Gebr. Keuter jr. aan het werk”, heeft Anja erbij getypt.

 

Met het hele gezin buffelen voor de zaak: Anja is er maar wat trots op. „Onze zonen zijn heel harde werkers. Nooit zeggen ze nee. Als mijn man en ik het druk hebben of als er onverwachts werk binnenkomt, kleden ze zich zonder zuchten om en gaan ze mee. Pas ging mijn man met hen de fuiken voor de paling halen. „Dit is wat ik altijd heb gewild”, zei hij toen ze terugkwamen.”  
 

Lees het volledige artikel, met vier portretten van vrouwen in familiebedrijven, in Terdege.

 

Deel dit verhaal op sociale media

Niets meer missen van Terdege?

Geniet van een (proef) abonnement!

tekst: Gertina bij de Vaate-Heger en Linda den Hollander beeld: Renate Bleijenberg-van Leeuwen

Over Terdege

Terdege is een reformatorisch familiemagazine dat wil inspireren, bezinnen en verrassen.

Abonneevoordeel

Maak gebruik van de mooie voordelen die we speciaal voor jou als abonnee hebben uitgezocht.