In het niemandsland tussen rouw en hoop

Na een hartstilstand werd dr. Gert van den Brink voor de poorten van de dood teruggehaald naar het leven. Zijn hart liep geen schade op, zijn brein wel. ”In alle onzekerheden moet ik leren leven bij Gods beloften.”

De gereformeerde Laankerk in Kralingse Veer, een dorpje aan de rand van Rotterdam, begon een nieuw leven als godshuis van de hersteld hervormde gemeente. Onder de bediening van dr. G.A. van den Brink (46) verdubbelde het aantal leden en ging de gemeente missionaire activiteiten ontplooien. Tot vreugde van de predikant, die intussen met de kerk is vergroeid. Hij gaat er niet alleen voor, maar zat er ook veel te studeren. In een smal, statig vertrek op de eerste verdieping van het karakteristieke gebouw, dat komend jaar een eeuw bestaat.
Naast de stapel boeken op het kleine salontafeltje in het studeervertrek staat een houten marionetpop, geschilderd in allerlei kleuren. Op de borstkas is een rood hartje aangebracht. Het verjaardagscadeau van de 8-jarige Jan had een dubbele lading.

Deel dit verhaal op sociale media

Niets meer missen van Terdege?

Geniet van een (proef) abonnement!

Huib de Vries

Getrouwd | 5 kinderen | 3 kleinkinderen | auteur van boeken

beeld: Tineke van der Eems

Over Terdege

Terdege is een reformatorisch familiemagazine dat wil inspireren, bezinnen en verrassen.

Abonneevoordeel

Maak gebruik van de mooie voordelen die we speciaal voor jou als abonnee hebben uitgezocht.