Je moet zien dat een auto gebruikt is

De Jaguar Mk V van Emile Koole uit Achthuizen trekt altijd de nodige belangstelling. Geen wonder, wereldwijd staan er slechts 600 geregistreerd. Helemaal origineel is de auto niet meer. “Ik heb ’m een stuk beter, veiliger en comfortabeler gemaakt.”

De chique auto staat in een loods achter in het pand. De motor ligt er tijdelijk uit, maar dat is voor Emile Koole (43) niets bijzonders. Hij is gewend om aan klassiekers te sleutelen.
Op het parkeerterrein staat zijn dagelijkse handel: stationcars van het merk Volvo. De showroom is gevuld met zijn passie: oldtimers van het merk Rolls Royce, Bentley en Jaguar. Soms reden de groten der aarde erin rond, van veel auto’s is de voorgeschiedenis bekend. Helemaal vooraan staat de limousine waarmee ooit industrieel Lips rondreed. Recent verkocht Koole de Bentley van televisiepresentator Harry Mens en de Bentley van Frits Philips uit 1965.
Zelf rijdt hij in z’n Jaguar, die hij vijf jaar geleden op de kop tikte. De groen-crèmekleurige wagen wordt niet in de watten gelegd. „Een auto is om mee te rijden."

Deel dit verhaal op sociale media

Wil je al onze artikelen lezen?

Neem dan een proefabonnement op Terdege.
Nu 6 maanden (12 nummers) voor € 35,-

Ad Ermstrang

Getrouwd | 6 kinderen | 7 kleinkinderen tuinieren | vertrouwenspersoon in de psychiatrie.

beeld: Anton Dommerholt

Brei een heerlijk zachte deken

Deken.png

Deze deken is een prachtig kraamcadeau, maar door zijn formaat zeker niet alleen voor baby’s geschikt. Hij is ruim 70 centimeter breed en ruim 1 meter lang, dus ook voor volwassenen heerlijk voor ’s avonds
op de bank met een kopje thee.
Hij is soepel, zacht en goed wasbaar.

Volg ons op sociale media

Abonneevoordeel

Maak gebruik van de leuke voordelen die we speciaal voor jou als abonnee hebben uitgezocht.

Instagram

Over Terdege

Terdege is een reformatorisch familiemagazine dat wil inspireren, bezinnen en verrassen.

Abonneevoordeel

Maak gebruik van de mooie voordelen die we speciaal voor jou als abonnee hebben uitgezocht.