Jongeren in het buitenland

Else-Marie de Leeuw (19) uit Melissant loopt stage in Peru, Cusco, bij een tienermoederhuis.

Waarom?  

„Voor mijn opleiding social work leek het me mooi om te werken met meisjes die te maken hebben gehad met misbruik en mishandeling. Ik wilde dat het liefst combineren met een buitenlandstage. Zo kwam ik op Peru uit.”

Wennen?  

„De eerste vijf weken woonde ik in een gastgezin. Ik sprak de taal nauwelijks en vond het Peruaanse eten niet lekker. Op mijn stageplek kreeg ik weinig begeleiding. Dat was een uitdaging. Inmiddels woon ik met Nederlandse en Belgische meiden in een huis en spreek ik redelijk Spaans. Ook het werk in het  tienermoederhuis gaat goed. Stage lopen in het buitenland is een mooie en leerzame ervaring die ik iedereen kan aanraden.”

Feestdagen?

 „Ik heb het zo gepland dat ik met Kerst met drie vrienden in Costa Rica ben om wat rond te reizen. Het is fijn om dan met bekenden te zijn.”

Kerk?

 „In Cusco is één protestantse kerk. De diensten zijn in het Spaans en soms kan ik niet alles volgen. Daarom luister ik vaak op mijn laptop nog naar een Nederlandse preek.”

Terug?  

„Over een paar weken ga ik weer naar huis. Dat vind ik jammer. De tienermoeders en hun kinderen hechten zich maar langzaam, en net nu ik een band met hen heb opgebouwd, moet ik weer weg. Tegelijkertijd vind ik het leuk om mijn familie weer te zien.”

Lees de andere drie portretten van Jongeren in het buitenland in het winternummer van Terdege. Christianne Wessels (24) is stagiaire verpleegkunde in Indonesië, Gerjanne Vaandering (25) werkt als vrijwilliger op een school in Ethiopië en Jacob Voorwinden (24) is medewerker van het Noors Luthers Zendingsverbond in Mongolië.

Deel dit verhaal op sociale media

Wil je dit artikel verder lezen?

Neem dan een (proef)abonnement op Terdege.
Nu 6 maanden (12 nummers) voor € 35,-

Jacomijn Ariakhah

Getrouwd | 2 kinderen | gek op mooie verhalen en chocola

beeld: Else-Marie de Leeuw, Christianne Wessels, David Samuel Olsen, Gerjanne Vaandering

Over Terdege

Terdege is een reformatorisch familiemagazine dat wil inspireren, bezinnen en verrassen.

Abonneevoordeel

Maak gebruik van de mooie voordelen die we speciaal voor jou als abonnee hebben uitgezocht.