Kijkje in de keuken van...  Marleen van Burg

Voor de woonkeuken hebben Marleen van Burg (40) en haar man Joan speciaal hun huis in Terneuzen laten uitbouwen. Marleen: „Het is een heerlijke en kleurige ruimte geworden met veel glas.”

 

„Toen we bezig waren met het maken van de uitbouw kregen we nieuwe buren, maar die vroegen ons alleen om een paar kleine aanpassingen te doen: geen probleem dus. Ook de oppaskindjes –ik ben gastouder– vinden deze ruimte fijn: we zitten altijd hier en niet in de woonkamer. ’s Zomers is bijna altijd de schuifpui open en ’s winters wemelt het in de tuin van de vogels, dan is het net of je naar een natuurfilm kijkt.”

 

„De gekleurde tegeltjes achter de kookplaat vind ik een van de mooiste dingen aan deze ruimte. Ik word blij als ik die zie: wat een voorrecht dat er kleuren zijn! Qua apparaten maak ik het meest gebruik van de Kitchenaid en de slowcooker. De laatste is erg handig op een drukke dag bijvoorbeeld. Ook met de rest ben ik heel tevreden, al zijn we nog wel van plan een nieuwe tafel te maken uit een grote kabelklos, van Joans werk. Tegelijk schuurt het ook weleens hoor: zo veel luxe voor ons, terwijl anderen in de wereld geen dak boven hun hoofd hebben. We zien deze keuken dan ook echt als een zegen.”

 

Lees het volledige artikel in Terdege.

Deel dit verhaal op sociale media

Niets meer missen van Terdege?

Geniet van een (proef) abonnement!

tekst & beeld: Niek Stam

Over Terdege

Terdege is een reformatorisch familiemagazine dat wil inspireren, bezinnen en verrassen.

Abonneevoordeel

Maak gebruik van de mooie voordelen die we speciaal voor jou als abonnee hebben uitgezocht.