Kijkje in de keuken van Martine Meijer

De keuken is het domein van Martine Meijer (29). Haar gasfornuis en twee ovens gebruikt ze om nieuwe recepten te proberen voor ovenschotels of bijzondere taarten. Dochter Elise (6) helpt graag met het afwegen van de ingrediënten. „En natuurlijk snoepen we tussendoor lekker van het taartdeeg.”


„Een nieuwbouwhuis is prachtig, maar over het algemeen niet zo sfeervol. Toen wij twee jaar geleden hier naartoe verhuisden, wilde ik daarom graag een keuken met een warme uitstraling. Ik had al helemaal in mijn hoofd hoe het moest worden: de kastjes en de ombouw van de afzuigkap hebben een mooie ‘houtlook’, die voor een warm geheel zorgt.”


„Dit zwarte Stoves-fornuis stond bovenaan mijn verlanglijstje. Het was best even zoeken, want ik wilde graag dat het modern oogt én een klassieke uitstraling heeft. Tegenwoordig koken de meeste mensen op inductie, maar dat was voor mij geen optie: bij zo’n fornuis horen gaspitten. De twee ovens gebruik ik met veel plezier voor mijn ovenschotels, taarten en muesli.”

 

 

Lees het volledige artikel in Terdege. Dit was de laatste aflevering van deze rubriek.

 

Deel dit verhaal op sociale media

Niets meer missen van Terdege?

Geniet van een (proef) abonnement!

tekst: Harmke Zonnebeld beeld: Niek Stam 

Over Terdege

Terdege is een reformatorisch familiemagazine dat wil inspireren, bezinnen en verrassen.

Abonneevoordeel

Maak gebruik van de mooie voordelen die we speciaal voor jou als abonnee hebben uitgezocht.