Klusproject in de polder

”Alles aan dit huis heeft geschiedenis.” Dat is een van de mooie dingen aan het wonen in hun voormalige boerderij uit 1870, vinden Willeke Brouwer en haar man Jelle Wouda. Een droomhuis en klusproject ineen in de weidse polder Mastenbroek.

Lucht en land. Groen, grijs. Wolken, water, weidevogels. Het uitzicht van Willeke (illustrator en kinderboekenschrijfster) vanuit haar atelier, in de voormalige stal, moet wel inspirerend zijn. Vanachter haar werktafel kijkt ze zo de weilanden van Mastenbroek in.
Deze middeleeuwse polder, een van de oudste van Nederland, ligt tussen de Hanzesteden Kampen, Hasselt en Zwolle. Het centrum: de gelijknamige buurtschap met een oude dorpskerk, wat woningen, een basisschool en een hoop burenliefde. „Als er iets is, staan de mensen altijd voor je klaar”, zegt Willeke.
Hier wonen is heerlijk, vindt het echtpaar. Jelle: „De rust vooral.” Die waardeert hij weer extra als hij na een dag werken in Kampen naar huis rijdt. Afgelegen vinden ze het zelf niet. „We rijden zo naar Hasselt, Kampen of Genemuiden en ook de Zwolse wijk Stadshagen is dichtbij.”


Sigarenfabriek

Willeke en Jelle kochten de boerderij in 2012 en wonen er met hun kinderen Lotte (23), Merijn (21) en Gijs (18). Willeke groeide op in Barneveld, Jelle in Amsterdam. Ze leerden elkaar kennen tijdens hun studietijd in Kampen. In die stad stond ook hun allereerste huis: een oude sigaren-fabriek in de binnenstad die ze opknapten. Ze verhuisden naar landelijker gebied toen Jelle een oude herenboerderij in het nabijgelegen ’s-Heerenbroek in het oog kreeg. Samen met hun buren kochten ze het pand, ze knapten het op en verdeelden het in twee woningen. Willeke: „Het was een fijne plek, maar veel drukker dan hier: het lag vlak langs een doorgaande weg.”
En er bleef altijd nog een droom. Eentje die er zo’n beetje uitzag als de oude woonboerderij in Mastenbroek waar ze nu wonen.

Deel dit verhaal op sociale media

Dit artikel verder lezen?

Geïnteresseerd in Terdege? Neem een proefabonnement. Probeer Terdege nu 3 nummers voor €5,-

Annemieke van den Berg

Houdt van klaprozen, ontbijt met sterke koffie en gele schoenen. Of rode. | Dagelijks druk met: twee mooie meiden, letters op papier en andere zaken | Wordt blij van: inspirerende verhalen.

© Foto's: Tineke van der Eems

Terdege Zomerfair 2018

schuur-metlogo.jpg

Terdege Zomerfair

Een feest van ontspanning, ontmoeting en beleving!

Bunzlau schort

set_2.jpg

Een theedoek omtoveren tot een keukenschort
is zo gedaan en altijd handig in de keuken.
Ook een leuk cadeau om weg te geven
aan een keukenprins(es).

Ook zo’n mooi schort maken? Fabrikant Bunzlau stelde speciaal voor Terdegelezers pakketten samen. Van de theedoek kunt u dan een schort maken.

Volg ons op sociale media

Abonneevoordeel

Maak gebruik van de leuke voordelen die we speciaal voor jou als abonnee hebben uitgezocht.

Instagram

Over Terdege

Terdege is een reformatorisch familiemagazine dat wil inspireren, bezinnen en verrassen.

Abonneevoordeel

Maak gebruik van de mooie voordelen die we speciaal voor jou als abonnee hebben uitgezocht.