Laurens Knöps: Evangeliseren is net sportvissen

Laurens Knöps trekt er graag op uit. Om lekker te gaan vissen bijvoorbeeld. Maar ook op sociaal gebied is de inwoner van Nieuwe-Tonge (Goeree-Overflakkee) een echte pionier. Als lid van het evangelisatieteam in Roosendaal voelt hij zich als een vis in het water. De verbinding zoeken met andere mensen en praten over wat er écht toe doet, dat is zijn passie.   

 

Vanwege de coronacrisis zit een reportage van het evangelisatiewerk in Roosendaal er helaas niet in. Maar wie er een beeld van wil krijgen hoe het er normaal gesproken eens per maand aan toe gaat in een winkelcentrum in de Brabantse stad, is bij Laurens Knöps (43) uit Nieuwe-Tonge aan het goede adres. Ook via een interview op afstand weet hij het werk dichtbij te brengen. 


Het is inmiddels drie jaar geleden dat Knöps gevraagd werd of hij mee wilde doen aan het evangelisatiewerk. Net daarvoor was hij na twaalf jaar gestopt als zondagsschoolmeester. „Ik heb me best even achter de oren gekrabd, want dit was toch echt iets heel anders”, erkent hij. „Maar ik dacht op een gegeven moment: waarom vraag ik me eigenlijk af of evangelisatie iets voor mij is? Het is immers een opdracht. Ik ga én moet dit doen, wetende dat God mensen bekeert en werkt in de harten van mensen.”
 

Lees het volledige artikel in Terdege.

Deel dit verhaal op sociale media

Niets meer missen van Terdege?

Geniet van een (proef) abonnement!

tekst: René Heij beeld: Anton Dommerholt

Over Terdege

Terdege is een reformatorisch familiemagazine dat wil inspireren, bezinnen en verrassen.

Abonneevoordeel

Maak gebruik van de mooie voordelen die we speciaal voor jou als abonnee hebben uitgezocht.