Met P.C. Beeke door Middelburg

Ds. B. Smijtegelt staat op het predikantenbord in de Nieuwe Kerk van Middelburg. En Teellinck, Fruytier, Immens. Maar ook ds. K. Hendrikse. Het verschil tussen verleden en heden is een van de redenen waarom P.C. Beeke in 2014 met zijn Smijtegeltwandelingen begon. Op 18 juli houdt hij de honderdste.

In de Zeeuwse hoofdstad kan een liefhebber van geschiedenis dagenlang ronddwalen. Beeke doet zijn kerkhistorische tocht in twee uur. „Het is vrij hard werken”, waarschuwt hij de deelnemers vooraf. Dat betekent vooral: bijtijds doorlopen. Intussen lepelt de gids tal van wetenswaardigheden op over de plekken die de groep passeert. En tussendoor klinken steeds bijpassende fragmenten uit Smijtegelts preken.
Niet alles is oud wat oud lijkt, zeker niet in een stad die door oorlogsgeweld werd geteisterd. Maar veel is herbouwd. Het stadhuis bijvoorbeeld, waar de gepensioneerde basisschooldirecteur deelnemers uit het hele land ontvangt die zijn wandeling willen meemaken. Deelname is gratis; giften gaan naar de Stichting Vrienden van Heidelberg en Dordrecht, waarvan Beeke voorlichter is.

Deel dit verhaal op sociale media

beeld: Niek Stam

Behaaglijke omslagdoek

Deze ”Lovely Deer-omslagdoek” is heerlijk
voor lange, soms frisse zomeravonden.
Door het zachte garen voelt hij behaaglijk om de
schouders. En door het hertje en de franjes
is deze omslagdoek een echte must-have!

Volg ons op sociale media

Abonneevoordeel

Maak gebruik van de leuke voordelen die we speciaal voor jou als abonnee hebben uitgezocht.

Instagram

Over Terdege

Terdege is een reformatorisch familiemagazine dat wil inspireren, bezinnen en verrassen.

Abonneevoordeel

Maak gebruik van de mooie voordelen die we speciaal voor jou als abonnee hebben uitgezocht.