Met z’n allen naar Friesland

De familie Oversluizen heeft iets met Friesland. Niet zomaar iets: genoeg om een drastische stap te nemen. Vader Bram en moeder Els verhuisden dit jaar met de helft van hun getrouwde kinderen en aanhang naar de omgeving van Drachten. 

De voormalige boerderij van Bram (56) en Els (54) staat aan de rand van het kleine Friese dorpje Langezwaag. Een karakteristiek voorhuis, een mooie tuin, veel gras en bomen. Het voorgedeelte wordt het woonhuis van Bram en Els. De voormalige stal wordt verbouwd tot woning voor hun oudste dochter Antoinette (33), haar man Ewout (31) van Leeuwen en hun kinderen. Dochter Jacqueline (28) en man Wilco (34) van Tilborg en hun kinderen en dochter Rosalyn (23) en man Jacob (29) Geurts wonen in andere woningen, op maximaal twintig minuten van de boerderij vandaan.

 

De familie is dit voorjaar nog druk aan het klussen in de woningen. „We hebben allemaal pur aan onze handen”, grinniken ze. Ze zijn in februari net verhuisd. Hun oude levens Boskoop, Hardinxveld en Kootwijkerbroek hebben ze ieder voor zich achtergelaten om samen een nieuw avontuur in Friesland aan te gaan. 


Dat ze goed met elkaar overweg kunnen, blijkt al meteen aan hun manier van doen. Grappen worden gemaakt, tongen staan niet stil.

 

Lees het volledige artikel in Terdege.

Deel dit verhaal op sociale media

Niets meer missen van Terdege?

Geniet van een (proef) abonnement!

Jacomijn Ariakhah

Getrouwd | 2 kinderen | gek op mooie verhalen en chocola

beeld: Renate Bleijenberg-van Leeuwen

Over Terdege

Terdege is een reformatorisch familiemagazine dat wil inspireren, bezinnen en verrassen.

Abonneevoordeel

Maak gebruik van de mooie voordelen die we speciaal voor jou als abonnee hebben uitgezocht.