Met z'n vieren in een minihuis

Wie denkt dat het onmogelijk is om als gezin met plezier in een huisje ter grootte van een stacaravan te wonen, moet eens te rade gaan bij het echtpaar Gijsbert Schutten (39) en Karin Prins (34). Zij wonen in een Tiny House van 
25 vierkante meter, samen met dochter Juliëtte (3), zoon Berend (10 maanden) en hond Bono.
 

Te midden van de stacaravans op camping Bospark Bilthoven doemt-ie ineens op: het kleine huisje van de familie Schutten. Een houten buitenkant, twee grote glazen schuifdeuren en een schuin dak, waar nog zonnepanelen op moeten komen.

Binnen is het eenvoudig maar doeltreffend ingericht. Houten vloer, houten wanden, weinig poespas. Linksboven slapen Gijsbert en Karin, rechtsboven is het kamertje van Juliëtte. Dan is er nog een slaapkamer voor Berend, een kleine badkamer en een keuken. Voilà, huize Schutten.

Trektocht
De familie leeft nog maar net een maand in hun nieuwe onderkomen. Voorheen woonde ze in een appartement van 50 vierkante meter. Toen Juliëtte krap een jaar was, besloot het echtpaar te gaan verhuizen. De inspiratie daarvoor kwam tijdens een trektocht door de Vogezen. Karin: „We liepen van trekkershut naar trekkershut. Het was heerlijk om zo in de natuur te leven en we misten onze luxe spullen helemaal niet. Ook Juliëtte vermaakte zich prima, al hadden we bijna geen speelgoed meegenomen.”

Terug thuis besloot het stel dat dit het vrije leven was dat ze graag wilden leiden: met weinig bezittingen zonder hypotheek en dicht bij de natuur. Karin: „We begonnen ons te verdiepen in de mogelijkheden en kwamen zo uit bij de Tiny Housefilosofie.”

Meer weten over de belevenissen van de Schuttens in hun Tiny House? Kijk dan elke laatste vrijdag van de maand op terdege.nl voor een blog van Karin.

Deel dit verhaal op sociale media

Niets meer missen van Terdege?

Geniet van een (proef) abonnement!

Jacomijn Ariakhah

Getrouwd | 2 kinderen | gek op mooie verhalen en chocola

Zomerse deken

Zomerse-deken.jpg

Haak mee met deze 'crochet along' en maak de prachtige zomerse deken Happy Bee

Volg ons op sociale media

Abonneevoordeel

Maak gebruik van de leuke voordelen die we speciaal voor jou als abonnee hebben uitgezocht.

Instagram

Over Terdege

Terdege is een reformatorisch familiemagazine dat wil inspireren, bezinnen en verrassen.

Abonneevoordeel

Maak gebruik van de mooie voordelen die we speciaal voor jou als abonnee hebben uitgezocht.