"Die avond was een keerpunt"

"Nooit stap ik in een vliegtuig", denkt Nees Oomen-Struijk (65) regelmatig wanneer ze als jong meisje hoog in de lucht toestellen over ziet komen. Maar haar leven liep anders. Als predikantsvrouw en moeder van twaalf kinderen vloog ze de hele wereld rond.

 

De verhuisdozen zijn uitgepakt en de grootste drukte is voorbij. Toch heeft de familie Oomen uit Nederhemert nog geen tijd gehad om –na ruim veertien jaar in Malawi te hebben gewoond– het land te missen. De agenda is weer op Hollandse wijze met veel afspraken gevuld. Bovendien hebben ze net een bruiloft van een zoon achter de rug.

Op een interview zit mevrouw Oomen niet te wachten. Sterker nog. „Ik zei tegen mijn man toen het verzoek binnenkwam: Dat doe ik niet hoor." Maar toen ik er nog even verder over nadacht, vond ik dat ik een interview toch niet mocht afslaan. Wij mogen, ja moeten zelfs, de wonderen die de Heere doet, vertellen. Want wat onmogelijk is bij mensen, is mogelijk bij God. Dat hebben wij de achterliggende jaren ervaren."

Vanuit de gezellig ingerichte woonkamer –met overal houtsnijwerk uit Malawi én veel familiefoto’s– kijkt mevrouw Oomen uit op het huis waar haar man is geboren. Zelf komt ze uit Aalst, een dorpje iets verderop. Na haar huwelijk ging ze in Nederhemert wonen. „Mijn man was boekhouder, we kregen kinderen en niets leek erop dat we ooit uit de Bommelerwaard zouden vertrekken."

Totdat het echtpaar in 1988 een dia-avond over de zending bijwoont. „We kwamen thuis. En allebei mochten we zeker weten dat deze avond een keerpunt in ons leven was."

 

 

Deel dit verhaal op sociale media

Dit artikel verder lezen?

Geïnteresseerd in Terdege? Neem een proefabonnement. Probeer Terdege nu 3 nummers voor €5,-

Gisette van Dalen-Heemskerk

Getrouwd l 4 dochters l Dol op lezen, bergwandelen, schrijven van artikelen en kinderboeken l Allergisch voor eindeloos shoppen

Terdege Zomerfair 2018

schuur-metlogo.jpg

Terdege Zomerfair

Een feest van ontspanning, ontmoeting en beleving!

Haakpakket placemats

Placemat.jpg

Haak zo'n leuk placemat

Het wordt voorjaar op tafel met deze placemats!
Je hebt ze zo gehaakt. Leuk als cadeautje, maar... zelf houden mag ook natuurlijk.

Volg ons op sociale media

Abonneevoordeel

Maak gebruik van de leuke voordelen die we speciaal voor jou als abonnee hebben uitgezocht.

Instagram

Over Terdege

Terdege is een reformatorisch familiemagazine dat wil inspireren, bezinnen en verrassen.

Abonneevoordeel

Maak gebruik van de mooie voordelen die we speciaal voor jou als abonnee hebben uitgezocht.