Musicus moet vooral zichzelf zijn

De tijd dat er regelmatig psalmbewerkingen in terdege stonden is voorbij. Maar bij een jubileumnummer hoort feestelijke muziek. Speciaal voor dit nummer componeerde Marco den toom een bewerking over Psalm 95. En hij geeft een inkijkje in zijn leven als musicus. ”Als je authentiek bent, kun je ook in deze tijd een groot publiek aanspreken met orgelmuziek.”

ls Terdege op de mat viel in huize Den Toom, was de jonge Marco altijd benieuwd: zou er weer bladmuziek in staan? „Ik had een hele map aangelegd, alle psalmbewerkingen op volgorde. Eerst 1, 2, 3 en 5, dan een hele poos niks.” Hij lacht. „Ik heb er nog steeds een paar. Nee, ik gebruik ze zelf niet tijdens de dienst, maar als iemand me vraagt om Psalm 25 van Peter Eilander te spelen, dan doe ik dat zo uit mijn hoofd.”

Deel dit verhaal op sociale media

Wil je dit artikel verder lezen?

Neem dan een (proef)abonnement op Terdege.
Nu 6 maanden (12 nummers) voor € 35,-

Neline Boogert

Getrouwd met Jan | Moeder van drie druktemakers van 4, 2 en 0 | Heeft zich acht jaar geleden voor het laatst verveeld | Perfectionistisch als het om schrijven gaat, chaotisch als het om huishouden gaat | Groot fan van de lente, en van drop

beeld: Tineke van der Eems

Over Terdege

Terdege is een reformatorisch familiemagazine dat wil inspireren, bezinnen en verrassen.

Abonneevoordeel

Maak gebruik van de mooie voordelen die we speciaal voor jou als abonnee hebben uitgezocht.