Nieuwe douche

De hei in bloei. Een overvloed aan bramen langs de smalle paadjes in de bossen van Bilthoven waar we onze handen paars aan plukten. Een daad van burgerlijke ongehoorzaamheid blijkt tegenwoordig. In de maand augustus viel er ook meer regen dan de maanden ervoor. De grote, blauwe tonnen onder ons huis vulden zich met water dat via de regenpijpen uit de dakgoot stroomt.

Water waarmee we kunnen douchen. Want augustus was ook de maand waarin onze recycledouche is aangesloten. Eindelijk! Gijsbert en ik hebben er een fles wijn voor opengetrokken en geproost. Niet meer met een bolderkar kinderen en badspullen naar het toiletgebouw en daar hopen dat de douches niet bezet zijn. Dit campinggevoel is leuk voor drie weken maar daarna ben je het wel een beetje beu. We hebben de afgelopen maanden wel goed geoefend in minder vaak douchen. Met een washand en warm water krijg je de kinderen ’s avonds net zo schoon. Of we zetten Berend in een teil met water op het gras, wanneer het buiten warm en hij erg vies was. Waar Juliette hem met haar roze gieter als een plantje begoot. Maar dat neemt niet weg dat het, ook voor kinderen, heerlijk is om even onder een warme straal te poedelen. Gewoon lekker thuis. En dat mag best een minuutje of 10 duren want de douche filtert en hergebruikt het regenwater tijdens het douchen. Daarna gaat het water naar de wasmachine om vervolgens via filters terug de grond in te gaan. De shampoo die we gebruiken is daarom afbreekbaar. Geen Nivea of Andrelon meer voor ons. 

We ontdekten dat ons huis nog functioneler is ingericht dan we dachten. Het werkblad boven de wasmachine blijkt niet alleen geschikt om de was te vouwen of om even een schaal met groenten op te zetten tijdens het koken. Het
dient nu ook als een commode, om de kinderen na het douchen op aan te kleden. Als je zelf je huis ontwerpt en bouwt, ken je het door en door.
Het is grappig om dan toch weer nieuwe mogelijkheden te ontdekken, hoe klein het ook is.  

Zo wordt ons huis steeds fijner. We genieten ondertussen met volle teugen van het bospark en de faciliteiten. Het zwembad waar Juliette wanneer het maar even kan in ligt, haar ogen zo blauw als het water. De zandverstuiving, waar Berend als een klein tankwagentje rond kruipt. Straks, al het huisje helemaal af en de zomer voorbij is, maken we ons weer klaar voor vertrek.  

Deel dit verhaal op sociale media

Karin Prins

Karin Prins (34) woont sinds juni 2017 met haar man en twee kinderen in een Tiny House in Bilthoven.

Terdege Zomerfair 2018

schuur-metlogo.jpg

Terdege Zomerfair

Een feest van ontspanning, ontmoeting en beleving!

Haakpakket strandtas

Strandtas.jpg

Met deze mooie zelfgehaakte tas ga je stijlvol
naar het strand of eropuit.
Plek genoeg om alles mee te nemen... 
Zin gekregen om aan de slag te gaan? De firma Brouwer stelde speciaal voor Terdegelezers een pakket samen om deze strandtas te kunnen maken. 

Volg ons op sociale media

Abonneevoordeel

Maak gebruik van de leuke voordelen die we speciaal voor jou als abonnee hebben uitgezocht.

Instagram

Over Terdege

Terdege is een reformatorisch familiemagazine dat wil inspireren, bezinnen en verrassen.

Abonneevoordeel

Maak gebruik van de mooie voordelen die we speciaal voor jou als abonnee hebben uitgezocht.