Ook in onze wereld komen de hits voorbij

Hij kent de hits van de gereformeerde gezindte en weet hoe gevoelig muziekteksten kunnen liggen in reformatorisch Nederland. Frans Visser is een van de oprichters van muziekstreamingsdienst FamilyStream, die vijf jaar bestaat. ”Muzikale opvoeding is een belangrijke vorming die je je kinderen meegeeft. Als je die naast je neerlegt, geef je ook geen richting in hoe muziek uiteindelijk bedoeld is: namelijk tot eer van God.”

Op het vlak van muzikaliteit ligt zijn talent niet. Daarvan is Frans Visser overtuigd. „Ik heb zes jaar orgelles gehad, maar ik kan er nog steeds niets van.” En met een grijns: „Iets met aandacht en discipline. Daar ben ik nooit doorheen gekomen.” Gelukkig compenseert zijn vrouw hem ruimschoots. In de hoek van de huiskamer in Barendrecht staat een pedaalharp. „Sinds september ben ik weer aan het lessen”, vertelt Wilma.
„Met kleine kinderen in huis oefen je altijd te weinig, maar het is goed om te moeten spelen. Het instrument is te mooi om het alleen voor de sier te hebben.” En wijzend op het orgel:
„Daarom beginnen de oudste jongens volgende week met orgelles. We zijn benieuwd hoe dat gaat lopen.”

Deel dit verhaal op sociale media

Niets meer missen van Terdege?

Geniet van een (proef) abonnement!

tekst: Henrieke Hoogendijk-van Dam beeld: ISTOCK

Over Terdege

Terdege is een reformatorisch familiemagazine dat wil inspireren, bezinnen en verrassen.

Abonneevoordeel

Maak gebruik van de mooie voordelen die we speciaal voor jou als abonnee hebben uitgezocht.