Pionieren

September, de maand waarin alles weer op gang kwam na een lange zomer. Het was de drukste maand van het jaar op mijn werk. Gijsbert leverde zijn eerste Tiny House-in-opdracht af. Ook het sociale leven barstte los, mijn volleybalclubje op dinsdagavond, kring van de kerk. Op de camping daarentegen werd het steeds stiller, nu ook de mensen van de seizoensplaatsen vertrokken. 

September was ook de maand waarin we treurig nieuws kregen van de gemeente Zeist, over de vier locaties die we in mei dit jaar hebben ingediend. In de toekomst zien ze mogelijkheden voor Tiny Houses, maar op korte termijn niet. Daar hebben wij niet veel aan. Toch een teleurstelling om dat na positieve gesprekken met de gemeente en een halfjaar wachten op de uitslag van onze aanvraag te horen. Gelukkig zijn we met andere Tiny Housepioniers bezig met een plek die wel veelbelovend is. Daarover meer in een volgende blog. Pionieren is leerzaam, avontuurlijk, maar kost ook veel tijd en energie. Frustratie soms. Toch hebben we nog geen spijt gehad van de keuze om in een Tiny House te gaan wonen. 

Nu kijken we vooral uit naar de Tiny House Jamboree, zaterdag 7 oktober in Almere! Er zijn Tiny Houses te bezichtigen en allerlei lezingen en workshops te volgen. Gijsbert heeft er een technisch spreekuur en ik geef een lezing over Tiny House en kinderen. Ook doen we mee met de Questions-and-Answers-sessie met andere Tiny Housepioniers, waarbij mensen ter plekke en via Facebook vragen kunnen stellen aan een panel Tiny Housebewoners. En die vragen worden natuurlijk zo goed mogelijk beantwoord.  

Een dag lang omringd zijn met Tiny Houseliefhebbers, elkaar inspireren en elkaar vinden in die wonderlijke wens om zo klein te wonen. Wie weet, tot zaterdag?

Deel dit verhaal op sociale media

Karin Prins

Karin Prins (34) woont sinds juni 2017 met haar man en twee kinderen in een Tiny House in Bilthoven.

Haakpakket strandtas

Strandtas.jpg

Met deze mooie zelfgehaakte tas ga je stijlvol
naar het strand of eropuit.
Plek genoeg om alles mee te nemen... 
Zin gekregen om aan de slag te gaan? De firma Brouwer stelde speciaal voor Terdegelezers een pakket samen om deze strandtas te kunnen maken. 

Volg ons op sociale media

Abonneevoordeel

Maak gebruik van de leuke voordelen die we speciaal voor jou als abonnee hebben uitgezocht.

Instagram

Over Terdege

Terdege is een reformatorisch familiemagazine dat wil inspireren, bezinnen en verrassen.

Abonneevoordeel

Maak gebruik van de mooie voordelen die we speciaal voor jou als abonnee hebben uitgezocht.