Predikant op het zendingsveld in Oost-Groningen

Op het eerste gezicht ligt het niet zo voor de hand: een net afgestudeerde theoloog uit een behoudende gemeente op de Veluwe die predikant wordt in een Gronings dorp. Maar ds. C.G. op ’t Hof voelt zich in Nieuwe Pekela als een vis in het water. Al voerde de weg naar het Groningse platteland wel via Kenia.

Ook als je rechtstreeks van Harskamp naar Nieuwe Pekela reist, is het nog een hele rit. „Voor mij voelt het niet meer ver”, zegt de jonge dominee, die sinds twee jaar aan de hervormde gemeente van het Groningse dorp verbonden is.
„Als je in Groningen woont, is het heel gewoon dat je overal een eind voor moet rijden. Ik ga regelmatig naar Harskamp voor familiebezoek,maar dit is mijn thuis. Als ik terugrijd, voel ik me elke keer helemaal blij worden. Ik ben echt van de mensen hier gaan houden.”

Deel dit verhaal op sociale media

Wil je dit artikel verder lezen?

Neem dan een (proef)abonnement op Terdege.
Nu 6 maanden (12 nummers) voor € 35,-

Neline Boogert

Getrouwd met Jan | Moeder van drie druktemakers van 4, 2 en 0 | Heeft zich acht jaar geleden voor het laatst verveeld | Perfectionistisch als het om schrijven gaat, chaotisch als het om huishouden gaat | Groot fan van de lente, en van drop

beeld: Sjaak Verboom

Over Terdege

Terdege is een reformatorisch familiemagazine dat wil inspireren, bezinnen en verrassen.

Abonneevoordeel

Maak gebruik van de mooie voordelen die we speciaal voor jou als abonnee hebben uitgezocht.