Schots schooltje in Gods voorzienigheid

In veel opzichten lijken de reformatorische kerken in Schotland op die van Nederland. Alleen: de gemeenten zijn klein geworden en tellen soms nog maar een handvol leden. Het ontbreken van christelijk onderwijs is volgens Janneke Fraser een belangrijke oorzaak. Ze begon met een aantal moeders een christelijke school. Een zaak van bidden en werken. En van vast vertrouwen dat de Heere voorziet.

De avond valt. In huize Pluimers is het een gezellige drukte. Samen met twee Schotse scholieren logeert Janneke Fraser-van Panhuis (39) een paar dagen in de woonboerderij net buiten Lunteren. Overdag is ze op het Van Lodenstein College in Barneveld, om daar te vertellen over het christelijk onderwijs in Schotland. Deze avond zijn ook vader en moeder Van Panhuis en hun jongste dochter Hanneke naar Lunteren gekomen. Kunnen zij Janneke ook nog even ontmoeten voor ze morgen weer naar Glasgow vertrekt. Janneke geniet zichtbaar van de gezelligheid in de Hollandse woonkamer. 

Deel dit verhaal op sociale media

Niets meer missen van Terdege?

Geniet van een (proef) abonnement!

Neline Boogert

Getrouwd met Jan | Moeder van drie druktemakers van 4, 2 en 0 | Heeft zich acht jaar geleden voor het laatst verveeld | Perfectionistisch als het om schrijven gaat, chaotisch als het om huishouden gaat | Groot fan van de lente, en van drop

beeld: Niek Stam

Over Terdege

Terdege is een reformatorisch familiemagazine dat wil inspireren, bezinnen en verrassen.

Abonneevoordeel

Maak gebruik van de mooie voordelen die we speciaal voor jou als abonnee hebben uitgezocht.