Stoer vervoer: spierballen nodig voor rijden in Land Rover uit 1978

„Rond oudjaarsdag 2017 zag ik deze Land Rover op Marktplaats staan. Helemaal in Groningen. Ik vond hem meteen geweldig. We zijn er heengereden met alle kinderen. Dat betekende wel dat we bijna een hele dag in de auto zaten.”

 

Wie: Johan (36) en Adriana (35) van den Oever, Jan (12), Jony (10), Huib (9), Daan (7), Anne-Marije (6), Emma (5), Myrthe (2) en Anna (9 weken) uit Nieuw-Beijerland. 

Welke auto: Land Rover, series 3 109.

Technische info: Bouwjaar 1978, 2,25 liter dieselmotor. Van dit model zijn er 1100 aan Nederland geleverd.

 

Adriana: „ Aan de Land Rover moest een hoop gebeuren. Wekenlang heeft hij bij de garage gestaan. Johan kan zelf ook een hoop, maar er zaten veel Engelse onderdelen in. Inmiddels heeft hij heel wat boekjes voor het onderhoud van de auto op Marktplaats gescoord. Hij is nu zelf een nieuwe aan het bouwen. Als die klaar is, gaat deze in revisie. Want de snelweg durf ik er niet mee op. Het is zo’n zware auto. Als hij uitvalt, staat hij meteen echt stil. Waarschijnlijk krijgt hij ook een ander kleurtje. Op de Terdege Zomerfair heb ik een mintgroene terreinwagen gezien. Die tint staat op mijn verlanglijstje.”

 

„Ook Capi en Lola, onze koningspoedels, gaan graag mee. Ons favoriete uitje is naar een strandje in de buurt. Voor zo’n uitstapje is de Land Rover ideaal. Kinderen met natte zwemkleding? Geen probleem, stap maar in. Zij klimmen trouwens ook graag op de auto. Dat mag, er kan weinig kapot aan de Land Rover. Als er een paar weken geen regen verwacht wordt, maken we er een cabrio van. Je moet wel spierballen hebben om met deze auto te rijden. En voor parkeergarages in de stad is een personenwagen een stuk handiger.”


Lees het volledige artikel in Terdege.

Deel dit verhaal op sociale media

Niets meer missen van Terdege?

Geniet van een (proef) abonnement!

Gisette van Dalen-Heemskerk

Getrouwd l 4 dochters l Dol op lezen, bergwandelen, schrijven van artikelen en kinderboeken l Allergisch voor eindeloos shoppen

beeld: Cees van der Wal

Over Terdege

Terdege is een reformatorisch familiemagazine dat wil inspireren, bezinnen en verrassen.

Abonneevoordeel

Maak gebruik van de mooie voordelen die we speciaal voor jou als abonnee hebben uitgezocht.