Van tulp tot hond in het Openluchtmuseum

Slakken, bloedworst, insecten... er zijn van die mensen die alles eten. Zijn ze stoer? Of gewoon hun tijd vooruit? In het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem is de komende maanden van alles te ontdekken over smaken door de eeuwen heen. Die veranderen nogal eens, zo blijkt.

Wilt u een snoepje met kruidnagel?” Voor me staat een medewerker met een open weckpot. Het zachte zuurtje is best lekker; slechts heel in de verte is iets hartigs te proeven. Zou de kruidnagel eroverheen gevlogen zijn? Of is het knokken om de aandacht in mijn innerlijke geur- en smaakcentrum? Want direct bij binnenkomst in de tentoonstellingsruimte is het al raak: „Hangt hier nou een etenslucht?” vraagt fotograaf Tineke. Inderdaad. Een ouderwetse kooklucht, zoals je die in hedendaagse keukens niet vaak meer aantreft. Waarschijnlijk is de geur onderdeel van de tentoonstelling.


De tentoonstelling ”gruwelijk lekker” is het hele jaar te zien. Elk seizoen is er extra aandacht voor een thema en in de lente is dat ”Zo (on)gezond”. Gezonde smaken van vroeger en nu passeren de revue. Ook worden er het hele jaar door evenementen met als thema ”gruwelijk lekker” georganiseerd.
Op de website van het openluchtmuseum staat alle actuele informatie.

Deel dit verhaal op sociale media

Niets meer missen van Terdege?

Geniet van een (proef) abonnement!

tekst: Fija Nijenhuis beeld: Tineke van der Eems

Over Terdege

Terdege is een reformatorisch familiemagazine dat wil inspireren, bezinnen en verrassen.

Abonneevoordeel

Maak gebruik van de mooie voordelen die we speciaal voor jou als abonnee hebben uitgezocht.