Warm de winter in

In de stromende regen laat ik de hond uit langs de randen van de Biltse Duinen. Ik passeer de achtertuin van een villa. Pianospel komt mij tegemoet door openstaande ramen. Vrolijk en licht. Het bos lijkt iets minder donker en guur. Ik besluit vaker naar klassieke muziek te luisteren. Zeker als straks de donkere wintermaanden komen, is extra warmte en licht welkom.

Wat hebben we afgelopen weken genoten van het bijna voorjaarsachtige weer en de bontgekleurde herfstbossen. Nu is het serieus herfst. Oktober lijkt de regen te hebben opgespaard voor de laatste dagen van de maand. We hebben een weerstation waarop we de temperatuur binnen en buiten in de gaten houden. Op dit moment is het buiten 12 graden en binnen, zonder enkele vorm van verwarming, precies 19 graden. Uitstekend, trui en sloffen aan. Hoger hoeft voor ons niet, we zijn geen stokers. Het valt ons op dat je enkel met je aanwezigheid, dus door lichaamswarmte en een activiteit als koken of koffie zetten met het mokkapotje, een kleine, goed geïsoleerde ruimte al snel op temperatuur krijgt.


Lukt dat niet, dan hebben we de plintverwarming. In september is de temperatuur al een paar keer dicht bij het vriespunt geweest. Toen hebben ‘s avonds de plintverwarming een paar uur aangezet en tikten we zelfs een keer de 20 graden aan. De plintverwarming lijkt op een radiator: er wordt via de plint onder de keuken warme lucht de ruimte in geblazen.

 

We kijken uit naar onze nieuwe woonplek. Want dan kan de veranda, die Gijsbert al in mobiele delen heeft gemaakt, geplaatst worden. Daar komt een kacheltje op die, mocht het echt koud zijn, ook de binnenruimte verwarmt. Een kapstok voor de natte jassen en schoenen. En een schommelstoel om, naast een knapperend vuurtje, mooie (piano)muziek in te luisteren. Dán is het precies zoals we altijd ons droomhuis beschreven. Meer hebben we niet nodig.

Deel dit verhaal op sociale media

Karin Prins

Karin Prins (34) woont sinds juni 2017 met haar man en twee kinderen in een Tiny House in Bilthoven.

Brei een heerlijk zachte deken

Deken.png

Deze deken is een prachtig kraamcadeau, maar door zijn formaat zeker niet alleen voor baby’s geschikt. Hij is ruim 70 centimeter breed en ruim 1 meter lang, dus ook voor volwassenen heerlijk voor ’s avonds
op de bank met een kopje thee.
Hij is soepel, zacht en goed wasbaar.

Volg ons op sociale media

Abonneevoordeel

Maak gebruik van de leuke voordelen die we speciaal voor jou als abonnee hebben uitgezocht.

Instagram

Evenementen

Over Terdege

Terdege is een reformatorisch familiemagazine dat wil inspireren, bezinnen en verrassen.

Abonneevoordeel

Maak gebruik van de mooie voordelen die we speciaal voor jou als abonnee hebben uitgezocht.