Zwanger, tegen alle verwachting in

Ruim veertig jaar geleden werd in Engeland de eerste ivfbaby geboren. Toen wereldnieuws. Nu bijna ‘gewoon’. De recentste cijfers uit 2017 tonen aan dat 1 op de 32 baby’s die in Nederland ter wereld komen, een ivf-baby is. Hoever kun je gaan met vruchtbaarheidsbehandelingen als christen? Daarover verschillen de inzichten. Een tweeluik over ivf.

Allebei zijn ze de jongste in een gezin van zes kinderen. De families samen tellen bijna dertig neefjes en nichtjes. Oom Christian en tante Anneke zijn voor hen een ijn logeeradres. Omgekeerd geniet het jonge stel ook volop van kinderen en de gezelligheid die ze met zich meebrengen. Zo groeit bij het stel ook een kinderwens. „Ik zag mezelf al samen met hen achter een bal aan rennen. Heerlijk een potje voetbal, daar geniet ik altijd erg van”, zegt Christian. Maar de uitkomst van die droom leek december 2018 verder weg dan ooit.
In hun gezellig ingerichte woonkamer, brandende kaarsjes op tafel, blikken Christian (25) en Anneke (22) Schaddelee uit Driebruggen terug op de moeilijke periode die achter hen ligt.

Deel dit verhaal op sociale media

Niets meer missen van Terdege?

Geniet van een (proef) abonnement!

Gisette van Dalen-Heemskerk

Getrouwd l 4 dochters l Dol op lezen, bergwandelen, schrijven van artikelen en kinderboeken l Allergisch voor eindeloos shoppen

beeld: Tineke van der Eems

Over Terdege

Terdege is een reformatorisch familiemagazine dat wil inspireren, bezinnen en verrassen.

Abonneevoordeel

Maak gebruik van de mooie voordelen die we speciaal voor jou als abonnee hebben uitgezocht.