2-daagse Vriendinnenreis Sauerland = vol

Even ertussenuit met vriendinnen, zussen of als moeder en dochter(s)? Ga mee met Terdege naar het prachtige Sauerland in de herfst!

 
PROGRAMMA

De minivakantie begint al op de heenreis. We maken een tussenstop in het Duitse Bad Arolsen. Daar staat het slot waar koningin-regentes Emma, de moeder van koningin Wilhelmina, werd geboren en opgroeide. Het is ook de plaats waar ze -op 17 januari 1879- met de veel oudere koning Willem III trouwde. Verschillende kamers zijn nog in oude staat te bezichtigen. Ook is de wieg en speelgoed van koningin Wilhelmina bewaard gebleven.

Daarna reizen we naar hotel Haus Forra, een voormalige vakwerkboerderij op een fijne locatie bij Schmallenberg. Geniet er van de rust, de informele sfeer en het prachtige uitzicht over het Sauerland. De tweepersoonskamers zijn allemaal voorzien van een eigen badkamer.

Na een heerlijk diner houden we een muziekuurtje in de plaatselijke kerk. Neem gerust een muziekinstrument mee.

De volgende morgen trekken we de wandelschoenen aan om onder leiding van een gids het prachtige heuvellandschap te verkennen.

‘s Middags stopt de bus in het Duitse stadje Münster. Breng een bezoekje aan de Frauenkirche, al ingewijd in 1494, beklim de Peterskirche voor een spectaculair uitzicht over de stad of pak een terrasje op het indrukwekkende Mariaplatz met z’n schitterende ‘Neues Rathaus’.

We sluiten de reis af met een heerlijk afscheidsdiner bij De oude Duikenburg in Echteld.

Bekijk hier meer informatie en het volledige programma.

Deel dit verhaal op sociale media

beeld: RD, iStock, Shutterstock

Over Terdege

Terdege is een reformatorisch familiemagazine dat wil inspireren, bezinnen en verrassen.

Abonneevoordeel

Maak gebruik van de mooie voordelen die we speciaal voor jou als abonnee hebben uitgezocht.