Maak de lekkerste taart & win

Bakt u de lekkerste taart? Ga de uitdaging aan en doe mee aan de kersverse Terdege Zomerfair Taartenwedstrijd op 2 en 3 augustus. neem uw beroemde appeltaart, zijdezachte cheesecake of het luchtige, gevulde biscuitgebak dat op een verjaardag altijd als eerste op is mee naar de Zomerfair en laat u verrassen door het oordeel van de jury onder leiding van banketbakker Cees Holtkamp.


De lekkerste taart, daar gaat het om bij de Terdege Zomerfair Taartenwedstrijd. Want wat heb je aan een taart die er prachtig uitziet, maar die bij het proeven tegenvalt? Natuurlijk is creativiteit in ingrediëntenkeus en decoratie prachtig, maar uiteindelijk geeft de smaak de doorslag. De jury (zie hiernaast) proeft uw taart, geeft goedgemutst en positief feedback en maakt de winnaars bekend.


MEEDOEN

Meld u zo snel mogelijk aan via redactie@terdege.nl. Dat kan door uw naam en adres en de naam en het recept van uw taart (liefst voorzien van een foto) op te sturen. U kunt ook een voorkeur aangeven voor 2 of 3 augustus. Uit de aanmeldingen maakt de redactie voor beide dagen een voorselectie. 
Wie door de voorronde komt, doet mee aan de taartenbakwedstrijd en mag op de betreffende dag gratis naar de fair, samen met een introducé.


TIJDEN

U levert de taart voor 10.00 uur in op de Terdege Zomerfair. Tussen 10.45 en 11.00 uur presenteert de jury de vijf beste taarten. Hierbij is publiek van harte welkom. Verdere informatie over locatie en tijden krijgt u bij de bevestiging van uw deelname.


PRIJZEN
 • Eerste prijs: bakpakket van De Bakzolder ter waarde van € 95,-
 • Tweede prijs: boek ”De banketbakker” van Cees Holtkamp
 • Derde en vierde prijs: Een fraaie hand- en theedoekset van Bunzlau Castle
 • Vijfde prijs: boek ”Oranje toetjes” van Lizet Kruyff

VOORWAARDEN
 • Iedere deelnemer mag één taart inleveren.
 • Deelname is mogelijk vanaf 15 jaar.
 • Bij de bereiding houdt u rekening met hygiëne, houdbaarheid en de juiste bewaartemperaturen. Gebruik van bijvoorbeeld rauw ei is niet toegestaan.
  U levert de taart koel aan.
 • U gaat akkoord met eventuele publicatie van op de fair gemaakte foto’s en van het recept.
 • Over de uitslag is geen discussie mogelijk.

TIPS
 • Werk zorgvuldig, let op details.
 • Maak gebruik van kwalitatief goede, verse en pure ingrediënten. 
 • De jury beoordeelt de taart vooral op smaak. Maar natuurlijk tellen originaliteit en creativiteit ook mee.
 • Zorg dat de taart niet alleen lekker proeft, maar er ook smakelijk uitziet.
  Denk bij de keuze van een taart goed na over het vervoer. Is het mogelijk de taart in goede staat over te brengen?

 

DE JURY
 

CEES HOLTKAMP
Banketbakker en oprichter van Patisserie Holtkamp in Amsterdam. Bakte in zijn leven talloze kroketten, taarten en koekjes. Publiceert op Foodtube instructieļ¬lmpjes voor hobbybakkers. Schreef het standaardwerk ”De banketbakker” (2010).

JIMMY DE LEEUW
Chef-kok bij restaurant De Oude Duikenburg in Echteld. Werkte in diverse restaurants waar alle patisserie zelf werd gebakken. Maakt op zijn huidige werkplek ook zoet, zoals appeltaart met frangipane, brownies, pannacotta, korstdeeg, spongecakes. En nog veel meer.

MARIËLLE OUSSOREN
Culinair redacteur Reformatorisch Dagblad. Kook- en bakliefhebber. Houdt van taarten maken. En vindt het opeten ervan haast net zo aantrekkelijk.

Deel dit verhaal op sociale media

tekst: redactie Terdege beeld: Janneke Visser

Over Terdege

Terdege is een reformatorisch familiemagazine dat wil inspireren, bezinnen en verrassen.

Abonneevoordeel

Maak gebruik van de mooie voordelen die we speciaal voor jou als abonnee hebben uitgezocht.