Blaffende honden bijten niet. Toch?

Wandelen maakt gelukkig. Gezond. Slank. Creatief. Zeggen ze. Tijd om de wandelschoenen aan te trekken en de proef op de som te nemen. Op naar Wenum-Wiesel, het tweelingdorp naast Apeldoorn.

Dompel je onder in het groen”, ”Wandelen onder Duitse jongeren is hip”, ”10 redenen om je wandelschoenen aan te trekken”. Zomaar wat koppen uit kranten en magazines van de laatste maanden. Wandelen is weer hip. Ook onder jongeren. En niet zonder reden.
Natuurlijk is lopen in de eerste plaats gewoon goed voor een mens. Wie wandelt versterkt zijn spieren en botten en vermindert daardoor de kans op botontkalking. Dagelijks een blokje om gaan verlaagt de bloeddruk en het cholesterolgehalte in het bloed. Ook gaat de conditie van hart en bloedvaten erop vooruit. Volgens de Amerikaanse arts Mike Evans levert dagelijks wandelen zelfs een drastische verbetering van de gezondheid op. Diabetes, alzheimer, overgewicht, stress, slaapproblemen, depressie: wat hem betreft is er één medicijn dat tegen veel van deze klachten helpt en waar ook nog eens een preventieve werking van uitgaat: wandelen, wandelen en nog eens wandelen. Minstens een halfuur per dag.

Deel dit verhaal op sociale media

Niets meer missen van Terdege?

Geniet van een (proef) abonnement!

Gisette van Dalen-Heemskerk

Getrouwd l 4 dochters l Dol op lezen, bergwandelen, schrijven van artikelen en kinderboeken l Allergisch voor eindeloos shoppen

beeld: Renate Bleijenberg-van Leeuwen

Over Terdege

Terdege is een reformatorisch familiemagazine dat wil inspireren, bezinnen en verrassen.

Abonneevoordeel

Maak gebruik van de mooie voordelen die we speciaal voor jou als abonnee hebben uitgezocht.