Bullet journaling: één boekje voor alles

Een agenda, dagboek, verjaardagskalender, takenoverzicht, verlanglijstje, hulp bij goede voornemens, uitlaadklep en nog veel meer ineen. Kan dat? Met een bullet journal wel. Gewoon op papier, in een simpel notitieboekje.

Ondanks alle digitale mogelijkheden zijn er nog altijd mensen die maar wat graag gebruikmaken van papier. Ze kopen een mooie agenda, hebben her en der schriftjes met aantekeningen rondslingeren, briefjes opgeplakt en in lades lijstjes met iets als ”deze boeken wil ik nog graag lezen”, ”huishoudelijke klussen” of inkomsten en uitgaven. Het was uitgerekend iemand die alles op de computer doet, die een aantal jaar geleden een papieren systeem bedacht waarmee al die losse aantekeningen, to-do-listjes, agenda’s en planningen samengebracht kunnen worden binnen één notitieboekje: bullet journaling. De methode werd ontwikkeld door de Amerikaanse productontwerper Ryder Carroll, vertelt Natascha Kranenburg in haar boekje ”Bullet journaling”. Degenen aan wie Caroll het systeem uitlegde, reageerden enthousiast, waarna hij erover schreef op internet. Daarna werd bullet journaling al snel internationaal bekend.


PROP- EN PROPVOL

De 22-jarige Natascha Kranenburg uit Enschede begon in 2016 met haar eerste bullet journal. Voor die tijd gebruikte ze een papieren agenda, maar toen ze ging studeren bleek die niet meer toereikend te zijn. Hij „raakte prop- en propvol en was totaal niet overzichtelijk (...) en thuis had ik overal notitiebriefjes liggen en plakte ik post-its op alle hoeken van mijn bureau.”
Daarom ging ze op zoek naar een andere manier om haar afspraken, taken en notities bij te houden en ontdekte ze bullet journaling. Ze raakte er zo enthousiast over, dat ze er inmiddels een boekje over heeft uitgebracht en een weblog en webshop over bullet journaling beheert: planningroutine.com.

Deel dit verhaal op sociale media

Dit artikel verder lezen?

Geïnteresseerd in Terdege? Neem een proefabonnement. Probeer Terdege nu 3 nummers voor €5,-

Annemieke van den Berg

Houdt van klaprozen, ontbijt met sterke koffie en gele schoenen. Of rode. | Dagelijks druk met: twee mooie meiden, letters op papier en andere zaken | Wordt blij van: inspirerende verhalen.

Foto: www.tristartist.nl

Haakpakket strandtas

Strandtas.jpg

Met deze mooie zelfgehaakte tas ga je stijlvol
naar het strand of eropuit.
Plek genoeg om alles mee te nemen... 
Zin gekregen om aan de slag te gaan? De firma Brouwer stelde speciaal voor Terdegelezers een pakket samen om deze strandtas te kunnen maken. 

Volg ons op sociale media

Abonneevoordeel

Maak gebruik van de leuke voordelen die we speciaal voor jou als abonnee hebben uitgezocht.

Instagram

Over Terdege

Terdege is een reformatorisch familiemagazine dat wil inspireren, bezinnen en verrassen.

Abonneevoordeel

Maak gebruik van de mooie voordelen die we speciaal voor jou als abonnee hebben uitgezocht.