De baas en ‘zijn verstand’ - Terdege

De baas en ‘zijn verstand’

spg-17311-Buitenhuis-secr-9-site

Een secretaresse weet vaak meer van haar baas dan vrijwel elke andere collega. Een goede klik is daarom onmisbaar, hebben Lisanne Dijkhof (24) en haar werkgever Erik-Jan Buitenhuis (48) de afgelopen vijf jaar ervaren. Erik-Jan: „Ik heb slapeloze nachten gehad toen ze zei dat ze er een jaar tussenuit ging.”

Eigenlijk had ze helemaal geen zin om bij Buitenhuis Recreatietechniek in Apeldoorn aan de slag te gaan. Maar Lisanne wist zo gauw even geen andere baan te vinden. Ze had met haar opleiding tot secretaresse en managementassistent bij een kledingzaak gewerkt, maar daar had ze het niet naar haar zin.

Haar oom tipte haar voor de functie. „Ik vroeg hem: Wat doen ze daar dan? Iets met riolering en chalets aansluiten, zei hij. Dat vond ik helemaal niets.”

Ze besloot toch op gesprek te gaan; afzeggen kon altijd nog. Omdat ze de locatie niet kon vinden, kwam ze bijna tien minuten te laat. „Ik dacht: dat kan ik wel vergeten. Maar dat viel mee. Ik was al bijna aangenomen voordat het gesprek was begonnen.”

Zelf werd ze na de ontmoeting met Erik-Jan ook enthousiast. „De informele sfeer sprak me aan. Het is een gemakkelijk bedrijf, zonder hiërarchie. Niemand is hier beter dan een ander. En de mensen hier zijn lekker gek, waardoor de sfeer leuk is.”

Voor Erik-Jan was het belangrijk om een goede secretaresse te vinden. Nadat hij 25 jaar geleden zijn bedrijf opgestart had, groeide dit elk jaar verder. Toen Lisanne vijf jaar geleden kwam solliciteren, werkte hij nog steeds vanuit huis, vertelt hij. „Ik had een andere secretaresse, Esther. Maar die wilde de administratieve kant meer gaan oppakken. En ik had iemand nodig die mij kon ondersteunen.”

Op elkaar ingespeeld

Lisanne werd al snel een verlengstuk van hemzelf, vertelt hij. Niet alleen op kantoor. Bij drukte gaan ze ook samen naar klanten toe om te beoordelen wat er aan de vakantiehuizen moet gebeuren voordat deze technisch in orde zijn. Lisanne: „Ik denk dat het twee of drie maanden duurde voordat we wisten wat we aan elkaar hadden.”

Erik-Jan: „We zijn nu goed op elkaar ingespeeld. Je weet wat je aan elkaar hebt, wat de een op zich neemt en de ander moet doen. Daardoor ontstaat er snelheid in het werk. Een voorbeeld: als we op een vakantiepark gaan kijken om een chalet te keuren, ziet Lisanne al aan mijn blik wat ze op het keuringsformulier moet invullen. Dat werkt fijn, en zoiets heb je niet met iedereen.”

Lisanne lacht: „Toen ik kwam, wist ik niet eens het verschil tussen een geiser, een kachel en een cv-ketel. Erik-Jan heeft me dat geleerd. Doordat hij me meenam op locatie, kon ik zien hoe alles in elkaar gezet werd.”

Lees het hele artikel in Terdege (nr. 16, 28 april 2021).

beeld: Tineke van der Eems

Auteur

Jacomijn Ariakhah

Volg ons lifestyle platform op instagram.