Kerstconcert 2023

Terugkijken: het Terdege kerstconcert

St Jan kerk Interieur- Gouda (1)

Terdege organiseerde dinsdag 19 december een kerstconcert in de St Jan in Gouda. Het thema is 'Deze is de HEERE, wij hebben Hem verwacht, wij zullen ons verheugen en verblijden in Zijn zaligheid' (Jesaja 25:9b).

Terugkijken

Voor vragen, mail live@terdege.nl.

Musici
  • Martin Zonnenberg, orgel
  • Urker Mans Formatie onder leiding van Martin Mans
  • Hendrik van Veen, vleugel
  • Ars Musica koor & ensemble onder leiding van Patrick van der Linden
  • Boudewijn Zwart, kamercarillon
Meditatie

Ds. J. Joppe

Prijzen
  • Locatie A, eerste rang, schip: € 18,50 voor Terdege-abonnees, € 23,50 voor niet-abonnees
  • Locatie B, tweede rang, zuidbeuk: € 15,50 voor Terdege-abonnees, € 20,50 voor niet-abonnees
  • Locatie C, derde rang: geen tickets meer beschikbaar.

Kinderen t/m 14 jaar: € 6,00 (locatie naar keuze)

Parkeren

Parkeren kan bij parkeergarage Het Bolwerk of parkeerterrein Klein Amerika.

Bestel je kaarten via onderstaande buttons!
Deelnemende musici
Ars Musica Concertkoor o.l.v. Patrick van der Linden

Ambitieuze zangers die graag nieuwe muzikale uitdagingen aangaan; dat is de basis van het Ars Musica Concertkoor. Het koor brengt gevarieerde programma’s met hoogtepunten uit de koorliteratuur. De prachtige uitvoeringen van Bachs Matthäus Passion in verschillende kerken in het land trekt jaarlijks volle zalen. Het Concertkoor en Orkest waren te zien en horen op NPO met de integrale uitvoering van Bachs Matthäus Passion in de Pieterskerk te Leiden.

Ars Musica Orkest

De professionele orkestmusici van het Ars Musica Orkest vinden elkaar in hun hartstochtelijke wens tot muziek maken. Het orkest bruist van jong talent, hun speelplezier is voelbaar voor het publiek. Vanavond speelt een selectie van zes blazers uit het orkest. Onder leiding van Patrick van der Linden speelt het orkest programma’s die verbindingen maken tussen genieën als Bach en Beethoven en nieuwe tijdperken. Naast eigen programmering vervult het Ars Musica Orkest regelmatig een artistieke rol in een grotere context, zoals bij nationale herdenkingen. Hiernaast begeleidt het orkest met regelmaat koren.

Patrick van der Linden

Patrick van der Linden studeerde Koordirectie, Orkestdirectie en Theorie der Muziek.

Van der Linden is artistiek leider van Ars Musica, dirigent van het Zeeuws Vocaal Ensemble, het Haags Toonkunstkoor en Kamerkoor Canticum Amicorum. Hij dirigeert in binnen- en buitenland en is als docent verbonden aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag.

Urker Mans Formatie o.l.v. Martin Mans

De Urker Mans Formatie bestaat uit 14 zangers, die met passie het geestelijke vertolken. Van Psalmen en geestelijke liederen tot spirituals en klassieke werken. Jaarlijks verzorgen de zangers zo’n 25 concerten in eigen land en tweejaarlijks maken ze een tournee door Canada. Voor meer info, kijk op martinmans.nl.

Martin Zonnenberg, orgel

Martin Zonnenberg (1958) had reeds op jonge leeftijd belangstelling voor het koninklijk instrument: het orgel. Al op 12-jarige leeftijd begeleidde hij een aantal koren. Hij behaalde de diploma's koordirectie (Den Haag) en schoolmuziek (Lennards Instituut, den Bosch). Martin Zonnenberg is als organist verbonden aan de Ned. Herv. Kerk te Sliedrecht (Naber-orgel, 1852). Hij is dirigent van het Chr. Sliedrechts Mannenkoor Ichthus (170 leden), het Ichthus Mannen-Ensemble (IME) en Kleinkoor Concertino.

Hendrik van Veen, vleugel

Hendrik van Veen werd geboren op 3 maart 1991 te Urk. Op jonge leeftijd bleek zijn muzikale interesse voor met name het orgel. Op 7-jarige leeftijd volgde hij zijn eerste orgellessen. Hendrik kreeg tijdens zijn eerste jaren achter het orgel steeds meer belangstelling voor de piano. Op 12-jarige leeftijd begeleidde hij dan ook de plaatselijke muziekvereniging op de piano. Hij kreeg zijn eerste aanstelling als kerkorganist op 15-jarige leeftijd. Hij is inmiddels een veel gevraagd begeleider op zowel orgel als piano. Veelvuldig werkt hij mee aan CD/TV-opnames en verschillende concerten in binnen- en buitenland.

Boudewijn Zwart, kamerbeiaard

Boudewijn Zwart is stadsbeiaardier van Gouda en bespeelt vanavond een kamerbeiaard, een oefeninstrument om de carillonmuziek die anders over heel de stad klinkt, thuis in te studeren. Het wordt op dezelfde manier bespeeld als het stokkenklavier in de toren. In plaats van bronzen klokken klinken aluminium klankstaven.

Volg ons lifestyle platform op instagram.