„Nieuwe technologie maakt het zorgen gemakkelijker”

„Nieuwe technologie maakt het zorgen gemakkelijker”

Siloah

Het personeel van Tharah in Barneveld heeft profijt van allerlei technische innovaties. Beter voor de rug, handig tegen werkdruk.

Jenneke Wiesenekker (41) en Willian van de Craats (47), beiden coördinator Mens en Organisatie bij Tharah: „In Tharah wonen cliënten met een wat hoger niveau en een lichte fysieke beperking, maar ook cliënten die vooral begeleiding nodig hebben of meervoudig beperkt zijn. De zorg voor de cliënten kan fysiek zwaar zijn, maar in Tharah valt dat mee. Het gebouw van Tharah is nog nieuw en uitgerust met allerlei technische hulpmiddelen. Zo is er aan het plafond een rail gemonteerd. Wanneer we daar tilbanden aan klikken, kunnen we cliënten gemakkelijk van het bed naar de douche of naar het toilet helpen. Het systeem bespaart ruimte en het voorkomt rugproblemen bij de begeleiders.
Ook handig zijn uitklapbare wandjes met daaraan de wastafels. Normaal moet je het bed van de cliënt naar de wastafel brengen. Maar door het wandje uit te klappen, komt de wastafel als het ware naast het bed van de cliënt te hangen. Daardoor heb je geen losse waskommen nodig.
Verder werken wij met een cliëntvolgend systeem. Zo hebben wij cameratoezicht om bepaalde cliënten snel optimale zorg te bieden op momenten dat ze daar zelf niet om kunnen vragen. Als er iets gebeurt, krijgen we een signaal via de app VSS op onze telefoon. Dan kunnen we via het systeem met de persoon praten of er zo snel mogelijk naartoe gaan.

Sommige cliënten hebben een enkelband. Wanneer zij bepaalde bakens passeren, krijgen wij een melding op onze telefoon. Zo kunnen we de cliënten vrijheid en zelfstandigheid bieden. Doordat we op afstand controle hebben, hoeven we alleen in te grijpen op momenten dat het echt nodig is en hoeven de cliënten niet geïsoleerd te worden.
Met de app Medimo kunnen we bijhouden welke medicatie al is uitgedeeld en welke medicatie er gedeeld moet worden op welk tijdstip. Op die manier hopen we fouten te voorkomen.
Kortom: Tharah biedt een leuke, innovatieve omgeving om te werken!”

SIRJON

www.siloah.nl/vacatures
06-868 285 03 (Jenneke) of 06-598 192 68 (Willian)

Volg ons lifestyle platform op instagram.