Ontredderd en toch dankbaar

Tot 4 november was Roelof Bovendorp een vulkaan van energie. Die dag kreeg hij een epileptische aanval, veroorzaakt door een ongeneeslijke hersentumor. “Ik ben niet blij met die ziekte, maar had die wel nodig. Anders was ik doorgeraasd met carrière maken en bezit verzamelen.”

Het leven lacht Roelof Bovendorp (27) aan alle kanten toe. Op de commerciële afdeling van de Erdee Media Groep maakt hij snel promotie. Ook privé gaat het hem voor de wind. Zijn liefde voor Elise, in die tijd studente psychologie, blijkt wederzijds. In 2014 vraagt hij haar ten huwelijk met een opvallende advertentie in het RD: „Elise, wil je met me trouwen?” Ze kopen een vervallen jarendertigwoning, die hij voortvarend opknapt.
Een oud-collega attendeert hem in 2016 op een vacature bij de Barneveldse Kraanverhuur, waar hij wordt aangenomen als accountmanager. Opnieuw een carrièresprong. Met zijn Volvo V40 scheurt hij van klant naar klant. Tot 4 november, de dag waarop alles anders wordt.

„Ik ging topfit van huis, zoals altijd. ’s Middags om een uur of drie arriveerde ik op kantoor. Daar vertelde ik mijn collega over een mooie order die ik had gescoord. Tijdens dat gesprek voelde ik in mijn hoofd iets misgaan. Mijn hele lichaam verstijfde, ik kon niet meer praten en viel onderuit.”
In de ambulance, op weg naar het Gelre Ziekenhuis in Apeldoorn, komt hij weer bij kennis. „De verpleegkundige vertelde me dat ik een epileptische aanval had gehad. Dat zei me op dat moment niet zo veel. Epilepsie komt vaker voor. Wel vond ik het vreemd dat in het ziekenhuis alle deuren voor me openstonden. Nergens hoefde ik te wachten, overal ging ik voor.”
Met de intussen gealarmeerde Elise wacht hij na alle onderzoeken op de neuroloog. „Die hield zijn boodschap kort en krachtig: „Meneer Bovendorp, die epilepsieaanval komt ergens vandaan. U hebt een grote, kwaadaardige hersentumor.” Tussen topfit en ten dode opgeschreven lag anderhalf uur. Elise en ik keken elkaar aan en ontkenden het allebei: dit kán niet.” 
 

Deel dit verhaal op sociale media

Dit artikel verder lezen?

Geïnteresseerd in Terdege? Neem een proefabonnement. Probeer Terdege nu 3 nummers voor €5,-

Huib de Vries

Getrouwd | 5 kinderen | 3 kleinkinderen | auteur van boeken

@André Dorst

Terdege Zomerfair 2018

schuur-metlogo.jpg

Terdege Zomerfair

Een feest van ontspanning, ontmoeting en beleving!

Haakpakket strandtas

Strandtas.jpg

Met deze mooie zelfgehaakte tas ga je stijlvol
naar het strand of eropuit.
Plek genoeg om alles mee te nemen... 
Zin gekregen om aan de slag te gaan? De firma Brouwer stelde speciaal voor Terdegelezers een pakket samen om deze strandtas te kunnen maken. 

Volg ons op sociale media

Abonneevoordeel

Maak gebruik van de leuke voordelen die we speciaal voor jou als abonnee hebben uitgezocht.

Instagram

Over Terdege

Terdege is een reformatorisch familiemagazine dat wil inspireren, bezinnen en verrassen.

Abonneevoordeel

Maak gebruik van de mooie voordelen die we speciaal voor jou als abonnee hebben uitgezocht.