Rhodé werkt waar haar oma woont

Foto Rhode en oma

"Dag oma, hoe is het?" Rhodé van der Waal is op bezoek bij de 94-jarige mevrouw Blaak, die in Salem woont. Dat kan makkelijk, omdat ze als Leerling Verzorgende-IG vlak boven de afdeling van haar oma werkt. "Heel gezellig", aldus Rhodé.

Ruim vier jaar geleden kwamen Rhodés oma en haar opa, die toen nog leefde, in Salem wonen. „Mijn opa kon na een val niet meer in zijn aanleunwoning blijven en mijn oma begon te dementeren”, vertelt Rhodé. „We waren als familie blij dat ze in Salem terechtkonden. De verzorging en het eten stonden heel goed bekend en we vonden het fijn dat Salem een christelijke identiteit heeft.”
„Het eten is echt heerlijk”, beaamt mevrouw Blaak. „Een prakje andijvie of zuurkool, peertjes, boontjes met rundvlees. En niks uit blik, hoor. Echt vers! Ze zorgen hier goed voor me.”
Vóór de verhuizing kwam Rhodé regelmatig bij haar grootouders langs. „Ik haalde weleens een patatje en een visje en ik ging soms met oma naar de markt.”
Die contacten werden na de verhuizing niet minder, want Rhodé besloot vakantiewerk bij Salem te gaan doen. „Ik mocht koffieschenken op oma’s afdeling. Daarna ging ik de opleiding tot Verzorgende-IG aan het Hoornbeeck volgen. Ik werk nu op een andere afdeling, maar ga nog vaak bij oma langs.”
„Dat is altijd heel gezellig”, vindt mevrouw Blaak. „Rhodé is mijn rechterhand. We praten ook veel: over de familie, over Rhodés werk, over het geloof. Soms spelen we een potje domino”.

RONDJE WANDELEN

Het zorgen voor anderen zit Rhodé in ‘t bloed. „Ik zorg met liefde voor de bewoners. Hun welzijn vind ik belangrijk, daarom maak ik tijd voor een spelletje en een rondje wandelen. Omdat we allemaal een christelijke identiteit hebben, kunnen we ook van hart tot hart met elkaar spreken.” Als haar oma dat hoort, citeert ze spontaan een Bijbeltekst die de Heere ooit in haar hart gaf. „Met haar langetermijngeheugen is niets mis”, lacht Rhodé.

SALEM
Vlietlaan 2, Ridderkerk
0180-452152
mail@salem.nl
www.salem.nl

Volg ons lifestyle platform op instagram.