365 bemoedigende brieven

’s Morgens is ds. J.A. Kloosterman uit Lunteren vaak vroeg uit de veren. Hij gebruikt de ochtend graag om te studeren. De brieven, preken en theologische verhandelingen van de schotse puritein samuel Rutherford leest hij graag. Als het aan hem lag, deden meer mensen dat. Daarom helpt hij graag mee aan de uitgave van Rutherfords werken in het Nederlands.

Kasten vol boeken staan er in de studeerkamer van ds. J.A. Kloosterman, hersteld hervormd predikant in Lunteren. Een groot deel daarvan is geschreven door oude schrijvers. Niet alleen Nederlandse, maar ook Engelse en Schotse namen staan op de ruggen. In een van de kasten staat een rij boeken van (en over) Samuel Rutherford (1600-1661), een Schotse puritein.
Ds. Kloosterman leest de boeken als geestelijk voedsel, maar ook met een wetenschappelijk-kritische bril. Veel kaften zijn verschoten en de bladzijden vertonen gebruikssporen.

Deel dit verhaal op sociale media

Wil je al onze artikelen lezen?

Neem dan een proefabonnement op Terdege.
Nu 6 maanden (12 nummers) voor € 35,-

tekst: René Heij beeld: Henk Visscher

Brei een heerlijk zachte deken

Deken.png

Deze deken is een prachtig kraamcadeau, maar door zijn formaat zeker niet alleen voor baby’s geschikt. Hij is ruim 70 centimeter breed en ruim 1 meter lang, dus ook voor volwassenen heerlijk voor ’s avonds
op de bank met een kopje thee.
Hij is soepel, zacht en goed wasbaar.

Volg ons op sociale media

Abonneevoordeel

Maak gebruik van de leuke voordelen die we speciaal voor jou als abonnee hebben uitgezocht.

Instagram

Over Terdege

Terdege is een reformatorisch familiemagazine dat wil inspireren, bezinnen en verrassen.

Abonneevoordeel

Maak gebruik van de mooie voordelen die we speciaal voor jou als abonnee hebben uitgezocht.