„Als je iets doet, moet je het goed doen”

„Als je iets doet, moet je het goed doen”

Familiebedrijf 1 - Eierhandel Van Zetten, Ommeren - Foto Niek Stam-05735

„Ons bedrijf, Eierhandel R. van Zetten in Ommeren, bestaat al sinds 1892. We kopen eieren in, verpakken die en leveren ze aan bijvoorbeeld supermarktketens, of aan collega-handelsbedrijven in binnen- en buitenland.”

Familie Van Zetten / Ommeren / groothandel in eieren / www.zetten.com

„De overgrootvader van de huidige eigenaar (Roel van Zetten senior, red.) is hiermee begonnen en na hem zijn telkens weer nieuwe generaties aangehaakt. Nu nog steeds, van vakantiewerk tot vast dienstverband.

Motto’s van onze familie zijn: ”Als je iets doet, moet je het goed doen”. En: ”Samen de schouders eronder”.

Of het altijd over werk gaat in onze familie? Voor degenen in vaste dienst vaak wel, dan gaat het tijdens gezamenlijke vakanties, verjaardagen en andere familiebijeenkomsten toch vaak over het bedrijf. Dat zit nou eenmaal in ons DNA. Maar het hangt van de gelegenheid af: als we bijvoorbeeld als familie een dagje naar de dierentuin gaan, dan zal dat minder snel gebeuren natuurlijk.

Onderling geeft het bedrijf ook verbondenheid. Bepaalde acties met Pasen of Kerst van een landelijke supermarktketen zijn bijvoorbeeld erg leuk voor ons. Daar komt veel handwerk aan te pas: envelopjes met stickers en recepten moet je met de hand op de eierdoosjes bevestigen. Dan is er veel mankracht nodig en wordt iedereen opgetrommeld: familieleden, vrienden en kennissen – het is altijd één grote reünie.

Andere leuke tradities zijn: op oudejaarsdag honderden oliebollen bakken voor al het personeel, de nieuwjaarsreceptie en eens in de tien jaar een open dag op een van onze bedrijfslocaties.

Grappige voorvallen maken we ook vaak mee. Een consument vond in een van onze eieren twee dooiers bijvoorbeeld. Zoiets komt best vaak voor, maar die mevrouw was bang dat het door hormoonvoer kwam. We hebben haar ervan verzekerd dat onze kippen dat niet krijgen. Een andere consument trof in een eierdoos een kippenveertje aan. Zij vond het zielig voor die kip, en hoopte dat het dier er geen pijn van had gehad.”

Op de foto v.l.n.r.: Elise Florissen-van Zetten, Joanne van Zetten, Pieternel Françoijs-van Zetten, Roel van Zetten sr., Roel van Zetten jr., Albart van Zetten en Henrico Florissen.

beeld: Niek Stam

Abonneer je op Terdege magazine

Nu slechts 9,25 p/mnd

Terdege-portfolio-1x-voorjaar2022

Auteur

Niek Stam

Volg ons lifestyle platform op instagram.