Altijd op zijn hoede voor het kwaad

Hij maakt zich oprecht zorgen over de wereldpolitiek en gelooft als overtuigd christen dat het einde van de wereld nabij is. Doemdenkerij? Niet in de ogen van de bekende thrillerschrijver Joël C. Rosenberg. Meer dan eens beschreef hij in zijn boeken gebeurtenissen die vervolgens ook uitkwamen. ”Het kwaad is er altijd op uit om ons te overrompelen.”

Dit is het dan, dacht Oleg. Hij had alles gedaan wat Marcus Ryker hem had verteld. (...) De vraag was nu of hij verder kon gaan. Oleg had nog nooit iemand gedood. Ja, hij had wel in het leger gezeten, maar na de basistraining had hij als administratief medewerker op het kantoor van de juridische afdeling gewerkt. Kon hij echt door die deur stappen en in koelen bloede niet één, maar twee mannen doodschieten?

Spannend zijn ze altijd, de boeken van de Amerikaans-Joodse Joël Rosenberg (1967). En actueel eveneens. Zo ook zijn nieuwste roman ”Het Kremlin Complot”. Het boek gaat over de toe-nemende macht van Rusland onder de leiding van een narcistische en machtsbeluste president.

Deel dit verhaal op sociale media

Wil je dit artikel verder lezen?

Neem dan een (proef)abonnement op Terdege.
Nu 6 maanden (12 nummers) voor € 35,-

Jacomijn Ariakhah

Getrouwd | 2 kinderen | gek op mooie verhalen en chocola

beeld: iStock

Over Terdege

Terdege is een reformatorisch familiemagazine dat wil inspireren, bezinnen en verrassen.

Abonneevoordeel

Maak gebruik van de mooie voordelen die we speciaal voor jou als abonnee hebben uitgezocht.