Annejet Krijgsman: Van sommige klanten ken ik de postcode uit het hoofd

Annejet Krijgsman_ Jong en Ondernemend 1 - Foto Niek Stam-38-site

„Of ik voor dit vak geleerd heb? Nou, niet dus. Het was dus veel googelen en gewoon doen. Ondernemen zit wel in mijn familie en wat ik daar altijd over hoor, is dat je „gewoon risico moet durven nemen en alles komt goed.”

Annejet Krijgsman / Dordrecht / 17 jaar / eigenaar van Jets Favs boetiek en webshop in Dordrecht / @jetsfavs / ”Risico durven nemen en gewoon doen”

„Het ondernemen vind ik heel leuk. Nieuwe dingen verzinnen en dan tot stand brengen. Al is het ook wel druk, want de winkel loopt goed. Deze maand wordt het winkelpand twee keer zo groot, maar ik heb maar twee dagen in de week een medewerker. De rest doe ik zelf: inkopen doen, klanten helpen, klantenservice en webshopbestellingen verzenden.

De webshop heb ik nu een jaar en de winkel in Dordrecht sinds juni. De aanleiding was dat ik voor mijn opleiding junior accountmanager een eigen onderneming moest opzetten. Toen ging ik voor winkels in Dordrecht via Instagram kleding verkopen die zij niet meer verkocht kregen: Jet’s Sale heette dat. Het liep meteen heel goed. Ik vond het zo leuk dat ik me inschreef bij de Kamer van Koophandel. Grappig: toen ik de winkel daar kwam inschrijven als Jet’s Shop, bleek die al te bestaan. Ik moest dus ter plekke een nieuwe naam verzinnen. Het werd Jet’s Favs, en daar ben ik achteraf heel blij mee: die is veel leuker.

Het leukst aan de winkel zijn de vaste klanten – van sommigen ken ik de postcode uit m’n hoofd! Maar ook het onverwachte: laatst kwam een meisje speciaal vanuit Friesland hier shoppen, of klanten uit Zeeland die bolussen meenamen. Ook vind ik het altijd leuk om te horen dat mensen blij zijn met hun kleding.”

Deel 1 in de serie Jong en ondernemend.

beeld: Niek Stam

Abonneer je op Terdege magazine

Nu slechts 9,25 p/mnd

Terdege-portfolio-1x-najaar-nw

Auteur

Niek Stam

Volg ons lifestyle platform op instagram.